Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tko smatra da je homoseksualizam moderna pojava, nek mi odgovora zašto je unutar grčke antičke kulture prije 2500 p.n.e. (a i ne samo tamo), pogotovo u višim slojevima, bio prihvaćen kao sasvim uobičajena stvar, o čemu postoji čitav niz zapisa? Što je moguće da u jednom trenu unutar određene kulture ima toliko homoseksualaca, dok u drugom trenu, primjerice unutar kulture prožete katoličkim normama, njihov broj biva znatno srozan? Neće li to reći da je bivanje homoseksualcem u velikoj mjeri određeno i spolnim ulogama koje kultura smatra prihvatljivim? Pitanje je koliko bi današnjih muškaraca bilo heteroseksualno da kultura unutar koje se nalaze nije toliko okrenuta prema zastupanju heteroseksualnih odnosa kao jedinih ispravnih. To je očito kroz čitav niz tekovina naše civilizacije, pogotovo nametanim kroz medijski prikaz heteroseksualne obitelji s čvrsto podijeljenim muškim i ženskim rodnim ulogama, implicitno osuđujući sve što se od tog prikaza udaljuje. Treba samo na umu imati kako je primjerice HTV odbio emitirati propagandne spotove za toleranciju homoseksualnih parova i pojedinaca. To najbolje potvrđuje kako mediji zastupaju heteroseksualnu matricu odnosa, isključujući ono što bi ju moglo ugroziti, bivajući svjesnima kako bivanje heteroseksualnim ili homoseksualnim nije uvijek pitanje genetike, već promoviranja društveno prihvatljivih uloga.
Da jer ovo neki Hodza ili Imam ili Muslimanski teolog izjavio sutra bi svi odvratni zapadnjacki (tzv. \"slobodni\") mediji odmah to iskoristili da kazu kako je Islam devijantan. Zidovsko-Krscanska religija je izmislila i prakticirala rasizam, ksenofobiju, fasizam, sovinizam, nacionalizam, islamofobiju, pedofiliju, i skoro sva ostala zla na svijetu ali to se naravno ne smije niti spomenuti tamo. Fujjjjj, njihova demokracija i sloboda izrazavanja! Gomila debila i izapranih mozgova koji svakome zele nametnuti svoje pogane obicaje.
@Laura bravo,slažem se sa tobom,od svih postova koje sam pročitao u vezi ovih vijesti,to je najbolji,al fakat....slažem sa tim šta si rekla 1000% pozzz
bolest ili ne nije bitno,ali stvorio je bog,uglavnom. Znaci,homosexualci postoje bozjom voljom kao i svi mi i prema tome nisu nista manje vrijedni od ostalih bozjih stvorenja. Kako bi bilo da mrzimo mentalno zaostale ili ljude s downovim sindromom? uostalom, homosexualizam nije bolest, to je sasvim normalna pojava. Primitivni ljudi,ne odgovarajte na moj komentar,ne obazirem se na vasa misljenja
frla ti si jedna naporna seljacina na cije recenice ljudi povracaju, aj vozi seljo beljo!!!
Za Lauru Cijenjena gđice/gđo Molio bi Vas da malo vise izucite temu za koju daje te odgovore,vase odgovore citaju i mladji pa mogu posumnjati u vase iskaze.Homoseksualizam je bolest koja se replicira kroz visak ili manjak testosterona u organizmu koja uticajem vanjskih faktora(gen.mod.hranom,okruženja)dovodi do ove pojave.
@potparolko Ako si toliko iskrena o svojoj seksulanoj tendenciji koja ce naskoditi svim zdravoumnim ljudima,mozes li biti isto toliko iskrena i reci koje sve finansirao projekat Qeer Festivala u seheru Sarajevu.
Nije mi jasna jedna stvar,da jedino u Bosni i to najcesce(FBiH)bolesna manjina može da ugnjetava vecinu,a što se tice glavnog grada koliko mi je jasno Trebinje je u RS(etnicko cistom teritoriju za koje su se vecinom borili bolesni shizofrenicari sa veliko srpskom ideologijom i nekolicina casnih Pravoslavac(vijerovatno sto su morali)),glavni grad RS je Banja Luka pa zar ona nesasluzuje jedan bolesni\" QeeRS\" festival,jer vecinu festivala iz sehera kopiraju.
kakva glupost,pa ocito da je taj bog koji ih je i stvorio htio da budu homosexualci. To im je u prirodi i to nije njihova volja,nije ni jedan homosexualac izabrao to da bude. Mislim da bi vjernici to trebali da postuju kao bozju volju. Osim toga,homosexualizam nije bolest modernog doba,nego je postojao i ranije i bio jednako zastupljen,samo sto se u danasnje vrijeme o tome govori jer svijet vise nije primitivan i netolerantan kao nekad
ti si ustvari akademik :D
Pa poslije Sarajeva - SIGURNO idemo u B.Luku a i u Mostar. Mi se ne bojimo nikoga ....
hoce, i u banja luci i u trebinju i u zapadnom mostaru... hoces li doci? a sta to - banja luka, trebinje, zapadni mostar nisu u BiH? Samo je Sarajevo BiH? aaa? ako jesu, onda kako je to bosna muslimanska drzava? e idijote jedan, kukala ti mater koja te rodila!!
Zato što je Sarajevo glavni i grad i Trebinja, i Banja Luke i Z. Mostara.. Ili misliš da nije tako? :)
bez obzira na sve vjernici (kako pripadnici monoteističkih vjera tako i hindujci i ostali) su najgori šljam ljudske vrste. uz masone, naravno.
U pravu je co\'ek. Doso peder na bemzinsku i uvali si pistolj od pumpe u paksu. Izlazi pumpadzija dere se \"JESI TI NORMALAN TO JE DIZEL\". Kaze peder - meni je super :D Sto ce reci gepderi su neekoloski :D