Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ORAO SE PODIGAO.....ORAO SE PODIGAO... PIPO4EVER POPUSI MU KUR.AC..PIPO4EVER POPUSI MU KUR.AC
..1. svjetski rat je direktni krivac i za 2. .. tako da ga nije bilo male su sanse da bi bio i 2. a prvo je pocelo sa ekonomskom krizom i recesijom 1912. god. i onda se nasao srbin kao katalizator (srbi su poceli 1. rat u stoljecu i zavrsili stoljece sa zadnjim ratom) znaci profesor to nije uzeo u obzir (rata nece biti osim ako srbi opet nesto ne budu srali)
jos jedna od zidovsko masonskih ubleha...
Ima li vece nebuloze nego statistički redati stvari u referentni poredak stvari, kao što su npr. stoljeća. Šta je stoljeće? Referentnih 10x10 okretaja Zemlje oko Sunca. Dragi profesor hoće da kaže da baš mjera od 10x10 okretaja Zemlje baš ima uticaja na ratove i nasilje?! Ma, daj!!! Zašto ne bi bilo 74,5 godina ili 286 godina ili 4.567.329 minuta? Bezeze je i komentarisati bezezni statističko-pseudoučenjačko-mrsotestisni iskaz.
17. st: prva dekada: Dutch-Portuguese War, Beaver Wars.... druga dekada: početak tridesetogodišnjeg rata, treća dekada: First Polish-Ottoman War, Anglo-French War etc. 18.st: prva dekada: Great Northern War, War of Spanish Succession (koji se završio u drugoj dekadi 1713. hmmm), druga dekada: First Fox War, Yamasee War, Tuscarora War, treća dekada: Russo-Persian War, Turco-Persian War, 19.st: prva dekada: famozni Napoleonski ratovi, Black War etc., druga dekada: Spanish American War of Independence, War of 1812, meksičko-američki rat 4 dekada, kraj treće dekade Opium Wars, 20 st. druga dekada I svjetski rat (istina) međutim šta je sa onim razornijim II svjetskim ratom, je li i on bio u drugoj dekadi? Hm, mislim da ne... Jednostavno NE POSTOJI PATERN. Stoga, apsolutno nema potrebe za nekakvim nepreciznim, nelogičnim bapskim previđanjima s ciljem kojekakvih manipulacija jer predviđanja poput \"događaji poput ratova, vjerskih sukoba obično dešavaju sredinom druge decenije\" NISU TAČNA.
Pojedine nacionalne države prošlost !!!!!! Pof. Kaže da je evropa preplovljena strancima ( pretežno mulimanima) i da je integracija ali i dugotrajna diskriminacija nemoguca!!!!! Jedino to preostaje je rat ili kao sto reče kraj nacionalnih država
Ako se usporedi sa prošlih 50 stoljeća, onda će definitivno dominirati nasilje.
Nebuloza 18.06.2010. u 12:46 Albert Einstein je svojevremeno izjavio ovako nesto: Ne znam cime ce se voditi III svjetski rat, ali znam da ce IV kamenim sjekirama ^^ bas da se zamislis...top comment
\"da se uvede efektan sistem globalnog upravljanja\" E to je zlo koje dolazi. Jedan covjek, jedna vlada upravlja cijelim svijetom. Ovaj mora da je neki mason pa zato tako i govori.
Meni svejedno. Vidio sam već i jedno i drugo. Ništa posebno ni jedno nui drugo.
Albert Einstein je svojevremeno izjavio ovako nesto: Ne znam cime ce se voditi III svjetski rat, ali znam da ce IV kamenim sjekirama ^^
Nikada nije vladao mir, tako da čisto sumnjam da će u budućnosti vladati... Energetski problemi postaju sve veći i veći što će dovesti do kontinuiranih sukoba i tome nema kraja..takođe i zagađenost za koju smo krivi svi mi skupa zajedno sa našim predcima (mislim globalno na čovjeka kao živo biće) . :( žali bože budućih generacija :S
E moj Nikola, ako tvoji ljubljeni iluminati uspotave novi svjetski poredak neće tebi biti do mira, nego do slobode..... al hajd sad ipak si ti hm \"profesor\" sa Univerziteta Cambridge.
Dominirace Ameri do konacnog istrebljenja vrste!!!
pa poslije toga yeboga ti...kad se vratimo svi iz njemacke