Upozorio na naoružane pljačkaše
1

VIDEO / Hasib Kurić postao heroj nakon pucnjave u SAD-u

Klix.ba
Bosanac Hasib Kurić postao je heroj nakon pucnjave na benzinskoj pumpi u Holywoodu početkom ove sedmice.

Beskućnik, koji je u SAD stigao prije 20 godina iz ratom zahvaćene Bosne i Hercegovine, našao se u centru pucnjave na jugu Floride, piše The Huffington Post. Kurić je utrčao u prodavnicu i upozorio radnika na benzinskoj pumpi Exxon Mart na naoružane muškarce koji su se pripremali za pljačku.

"Stavljaju maske ispred pumpe", kazao je Kurić prodavaču nakon što je ušao u prodavnicu.

"Naoružani pljačkaši utrčali su i počeli pucati. Prodavač nije imao vremena ni nazvati 911", potvrdio je narednik holivudske policije Pablo Vanegas.

Kurić je za američke medije izjavio kako zna šta je pucnjava i kako mogu poginuti ukoliko počnu paničiti.

Ovaj Bosanac radi kao pomoćnik na benziskoj pumpi i, dok je iznosio smeće, vidio je trojicu muškaraca od kojih je jedan bio maskiran.

"Ja sam zaštitar ovdje", rekao je Kurić pljačkašima koji su kasnije tri puta pucali na njega dok se krio u prodavnici.

U pucnjavi je ubijen jedan pljačkaš, a prema riječima Venegasa, optužbe protiv prodavača neće biti podignute, jer je pucao u samoodbrani.

<embed width="632" height="390" src="http://www.nbcmiami.com/assets/pdk449/pdk/swf/flvPlayer.swf?pid=wg40A0Lzq5Xq" flashvars="v=http%3A%2F%2Fwww.nbcmiami.com%2Fi%2Fembed_new%2F%3Fcid%3D187231471&path=%2F${nbc.section}/${nbc.subsection}" allowFullScreen="true" AllowScriptAccess="always" />

.

Kurić kaže kako nije heroj. Međutim, američki mediji misle suprotno jer je, umjesto da pobjegne na sigurno mjesto, utrčao u prodavnicu i upozorio svog kolegu koji ima četvero djece.

"I on je spasio moj život, sretan sam što sam živ", kazao je Kurić, kojem su vlasnici benzinske pumpe dali smještaj, hranu i posao. U SAD je došao kao azilant, nakon čega se razveo od svoje žene koja sada živi u Chattanoogai u Tennesseeju.