Svijet
0

Guccijeva bivša supruga puštena iz zatvora nakon 16 godina

SRNA
Patrizia Reggiani, koja je provela 16 godina u zatvoru zbog toga što je naručila ubistvo bivšeg muža Maurizija Guccija, vlasnika italijanske modne kuće, oslobođena je danas i već je našla posao, objavili su italijanski mediji.

"Crna udovica“, kako je zovu Italijani, osuđena je na 26 godina zatvora jer je 1995. godine naručila ubistvo bivšeg muža.

Ona je dobila ponudu da radi kao konsultant za zlataru "Bozart".

"Mislim da ona može da bude naš konsultati i naš savjetnik za nabavke“ objasnila je Alessandra Brunero, koja vodi Bozart, prenijela je italijanska agencija Ansa.

Reggianijeva je prije dvije godine odbila ponudu za rad koja bi joj omogućila prijevremeno puštanje na slobodu izjavivši da "nikada u životu nije radila i da sigurno ni sada neće početi", podsjeća agencija France press.

Maurizio Gucci, unuk osnivača modne kuće Gucci, vjenčao se 1972. godine sa Patrizijom Reggiani, kćerkom vozača kamiona i pralje, za koju je porodica Gucci bila uvjerena da se udala zbog novca.

Par se razveo poslije 13 godina braka, a Maurizio je bio u vezi sa mlađom ženom.

Reggianijeva se nikada nije pomirila sa razvodom, te je platila ubicu, koji je ubio Guccija ispred njegove luksuzne kuće u Milanu 1995. godine.