Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
itekakve veze jer to je jedino sto moze izazvati prave promjene u odnosima moci u svijetu. a recimo da usa propadne - samo bi stvorili novu superdrzavu (mexiko kanada usa), i slicno u evropi kao i aziji. ide se na sve manji i manji broj ljudi koji odlucuju/donose krucijalne odluke tako smanjujuci mogucnost za blokiranje katastrofalnih neofasistickih ambicija mnogih mocinka sto u evropi sto u americi. policijska drzava je vec uveliko operativna u usa, kanadi a dobrim dijelom i u britaniji. gradjanske slobode se lopatom krse, americki ustav u usa pogotovo. novinari se uhode i sabotiraju. npr. trenutno se mnogima, koji krenu da izvjestavaju o protestima protiv olimpijskih igara u Vankuveru, ne dozvoljava ulaz preko kanadske granice bez objasnjenja. pogledati dokumentarac The End Of America napravljen 2008 godine.
Dobro, samo šta ima veze nafta s tim? pa ne radi MMF na naftu :) a i neće je tako brzo nestati, ispod Haitija i Kube je ima više nego u Arabiji.
\"Najprije, evropski lideri moraju odmah i precizno da dogovore plan za slučaj da Grčka ne bude u stanju da reprogramira svoje dugove, u kom cilju treba da se oslobode predrasuda i upregnu sredstva Međunarodnog monetarnog fonda. \" hahaha ovo je clanak napisan po direktivi svjetskih bankara - isti taj mmf prvo zaveje grcku(kao i nebrojene druge zemlje) u ogromne kredite s masnim kamatama, toboze za \'razvoj\', pa se onda jos nudi s novim da otplate stare kredite. uh da hoce sto prije nafte nestati.