Komentari (2)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/286322/Milosevic-u-drustvu-Hitlera-i-Gadafija Gaddafi foretold end of Arab dictators (English subtitles)-Syria http://www.youtube.com/w atch?feature=player_embedded &v=SGwHOWUPKuo
A.merički “Tajm” objavio je spisak d.iktatora koje je zbacio njihov sopstveni narod. Tako se bivši predsednik Srbije i S.R.J. S.lobodan M.ilošević našao u društvu nedavnog u.bijenog libijskog lidera Moamera Gadafija i A.dolfa H.itlera. Pogledajte listu: Moamer Gadafi Posle 42 godine na vlasti, libijski lider Muamer Gadafi u.bijen je kada su pobunjeničke snage zauzele njegov rodni grad Sirt. Gadafi je došao na vlast 1969, kada je imao 27 godina, nakon što je državnim udarom svrgnuo kralja I.driza, i uspostavio je vojnu diktaturu. U njegovoj Dž.amahiriji, odnosno državi masa, u upravljanju zemljom je učestvovala samo mala grupa - uglavnom iz redova njegove porodice - koja se zahvaljujući nafti neverovatno obogatila. Narodnu pobunu inspirisanu Arapskim prolećem u početku nije shvatao ozbiljno. S jedne strane je b.rutalno intervenisao protiv pobunjenika, dok je sa druge tvrdio: “Čitav moj narod me voli”.