Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@Unicorn, cinjenica je da je Izrael vjestacka tvorevina koja je nastala kao proizvod gomile novca, lobiranja, interesa pojedinih drzava, prvenstveno UK i USA koje i danas cine sve kako bi se ta tvorevina ocuvala, bez obzira na stetnost tog postupka. Cijenu tog projekta placaju prvenstveno palestinci i u manjoj mjeri stanovnici te vjestacke tvorevine zvane Izrael. Oteti nesto sto nije tvoje, samo zato sto imas iza ledja najjace svjetske sile koje te naoruzavaju i daju ti sve vidove podrske, nije normalno...kao sto nije normalno usetati u necije dvoriste do zuba naoruzan i istjerati vlasnike tog dvorista, pod obrazlozenjem da je prije 3000 godina tim dvoristem hodao pra-pra dedo tog naoruzanog okupatora. Ali nije problem samo tog dvorista, jer taj isti okupator ce ubrzo dovesti i rodbinu i prijatelje pa ce im to dvoriste postati tijesno, pa ce se na isti nacin prosiriti i na komsijino i tako vec posljednih 60-70 godina...
Ja da čitam historiju? Pa ti napisa da su jevreji u Izraelu živjeli prije 3000 godina... Ali uostalom nebitan si ti, a i ja, ovdje pričamo o tom djeliću kugle zemaljske koji već više od 60 godina zamara sebe a i cijeli svijet. Pokušavam reći da se ove stvari ne mogu posmatrati jednostrano i uopće nemoguće ocijeniti da je ovdje neko bad guy a neko nevinašce. sve je to politika. Jevreji su tamo živjeli dok islama nije ni bilo, što ne znači da sada imaju ekskluzivno pravo vlasništva na tim teritorijem- dakle ostaje pri svome da moraju prihvatiti realnost današnjice i ići na neku multi-varijantu. Pokušavam povući paralelu sa nama ovdje - svi interpretiraju historiju kako im paše, mi smo došli prije ovih ovaj prije nas i tako unedogled, a stvarnost je da smo tu mi koji jesmo i da nam valja gledat se i slušta, ustajat i lijegat, rađat se i umirat ZAJEDNO
pitanje je samo trenutka kada ce neka od mnogih isl. teeroriiistichkih frakcija prekrsiti primirje,...kao i mnogo puta do sada. i opet ce to po nekom njihovom pravilu koristiti skole, vrtice, naseljene kvartove,..da ispale svoje rakete na Izrael. i kad dobiju nazad,....opet ce biti kukuleleeeee! ma treba to sve pobit i potrovat ko stakore......jer mira sa njima nema nikada. chifuti su jos dobri sta bi im ja radio.
Ma i Egipat treba yebati zajedno sa ovim muhamedanskim maloumnicima iz gaze
@Unicorn Malo istorije čitati sinko, počevši od ovog lahkog štiva:http://en.wikipedia.org/wiki/The_Ethnic_Cleansing_of_Palestine Jevreji, Izrael, Izraelčani... http://assemblyoftrueisrael.com/ User Posmatrac je fino i dovoljno odgovorio... Jevreji (10%) su živjeli u Palestini s miroljubivim (pročitaj knjigu od Illan Pape) palestincima bez problema, do nekih 1947/48, kad je jedan dio jevreja uočio historijsku priliku da se prošire na čitav teritorij Palestine (povlačenje Engleza, nestabilne države u regionu, izuzev Jordana u to vrijeme i sl.). Zabluda je da USA pomaže ili podržava Izrael. Pitanje je šta je to USA? Ako malo bolje pogledamo, vrlo lahko ćemo doči do zaključka da Izrael i cionisti koriste USA za svoje interese, i da USA nema izbora ili volju po tom pitanju jer im ovi drže mu.da u šaci (tj. ekonomiju) i nastavit će im držati jer je to najbolji metod i način za postizanje svojih ciljeva.
@Posmatrač Izrael je država i samim tim je vještačka. Sve države su vještačke, izmislio ih je čovjek a ne priroda ili Bog, čovjek ih stvara - čovjek ih i ruši i mijenja. Palestina jeste historijski gledano i legitiman dom jevrejima, a ne samo plaestincima - muslimanima i niko nema pravo to im osporavati. Osim toga, tvrditi da je palestina bila divno mjesto za život a onda im ovi sve oteli i upropastili je krajnje neutemeljeno. Palestina je stoljećima životarila pod kolonijalnom čizmom, zabačena pustinja - danas je Izrael sređena država i mogla bi biti na dobrobit svima - dakle mjesta mora biti i za muslimane!
Operation \"Pillar of Defense\" has improved the security of the State of Israel and the safety of its citizens. It has demonstrated the determination of Israel to defend its civilians against terrorist attacks, while it demonstrates that Israel does its utmost to avoid harm to the civilians of Gaza, who are concealed behind
Samo tako je moguce izbjeci buducu tragediju i za jedne i za druge...posebno za palestince. Iskreno se nadam da ce taj dan doci brzo. USA i UK ce tu odigrati glavnu ulogu...kada se oni odreknu Izraela, isti ce nestati, kako kazu, preko noci.
NEMA PRIMIRJA SA HAMASOM ! islamisticka marva jos nikada do sada nije postovala ni jedno primirje pa sasvim sigurno nece ni ovo DZIHAD DO POSLJEDNJEG !!!!
Nemate vi pjma, sad ispade Palestinci jadni krivi.... u Izraelu poginulo 4 ljudi u Palestini 150 i krivi Palestinci...prihvatate sve sto vam Amerika kaze...fujj !! FREE PALESTINE
Znači, problem je bio samo u granatama koje su \"hamasovci\" ispaljivali. Izazivali, dobili po nosu i kraj priče.
Činjenica je da je su ovdje obje strane podjednako odgovorne. Ovaj višedcenijski sukob posljedica je obostrane mržnje, zabluda i isfrustriranosti. To što Izraelci imaju sofisticiranije oružje i što su tehnološki napredniji, ne znači da su zlobniji - pitanje je da li bi Palestinci bili išta humaniji prema ovima kada bi im mogli uzvratiti. I jedni i drugi moraju shvatiti da im valja živjeti skupa i da neće nikada imati etnički čistu državu, jedina realnost je multi - kulti; jer vjerovati da će izraelci pobiti sve palestince ili da će ovi protjerati 5,5 miliona jevreja je apsurd! Deverat\' im je zajedno... ZVUČI POZNATO?