Jevrejski list obrisao žene
0

FOTO / Gdje je nestala Hillary Clinton s fotografije iz Krizne sobe?

Sarajevo-x.com
Jevrejski list Der Tzitung koji se objavljuju u Brooklynu, objavio je fotografiju američkih zvaničnika kako iz Krizne sobe u Bijeloj kući promatraju akciju i ubistvo Osame bin Ladena. I ništa tu čudno ne bi bilo da list nije sa fotografije ukolnio američku državnu sekretarku Hillary Clinton i još jednu žena.

Originalna fotografija snimljena je dok su predsjednik SAD-a Barack Obama, sekretarka Hillary Clinton i ostali zvaničnici uživo pratili akciju u Abbottabadu i ubistvo najtraženijeg teroriste na svijetu. Posmatrajući sve te priizore užasnuta Clinton je snimljena kako rukom prekriva usta.

Međutim, na fotografiji koju je objavio list Der Tzitung džavne sekretarke nema, a nestala je još jedna žena koja je stajala pored ulaznih vrata.

No, politika lista Der Tzitung, koji se smatra ultraortodoksnim, je da se nikada ne objavljuju fotografije žena jer bi mogle biti seksualno sugestivne.

Originalna fotografija
Originalna fotografija
List je nakon objave uputio saopćenje u kojem je naveo da fotografije žena ne objavljuju u skladu s njihovim vjerskim uvjerenjima i prema pravilima Rabinskog odbora.

"Zakon o skormnosti nam ne dozvoljava da objavljujemo fotografije žena. Izvinjavamo se ako time ostavljamo dojam da vrijeđamo žene, no to svakako nije naša namjera. Izvinjavamo se svima koji su fotografiju koju smo objavili vidjeli kao uvredljivu", navedeno je u saopćenju, prenose američki mediji.