Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
AJE: Koussa nije bio usamljen, te da postoji nekoliko visokih vladinih funkcionera koji čekaju da odlete za Europu.
Abdul Rahman Shalgam, bivši libijski ambasador u UN-u za Al Arabiju : Citati-\"Musa Kusa je Blackbox libijskog režima\". \"Musa Kusa je kičmena moždina Gadafijevog režima, on je ključ ključeva i kod koda\". Abdul Rahman Shalgam \"Svi generali, ministri i članovi odbora ljudi žele napustiti ovaj režim\". Shalgam za Al Arabiya \"Musa Kusa je jedan od sinova Tajure, iz poznate porodice, svi smo htjeli reforme, on je bio poražen . Vidim izlazak Musa Kuse kao početak velikog exodousa (iz tog režima). Mousa Kusa imao telefonske razgovore s UK ministrom vanjskih poslova William Hague i Jeffrey Feltman, zamjenik američkog državnog sekretara.
Dopisnik-Nic Robertson - CNN Za vanjske promatrače u potrazi za pukotine u režimu, Musa Kusa odlaska je najznačajniji u posljednjih mjesec dana. Ko zna ( knws) što drugo je skriveno?
Američki mediji šuti o CIA-e veze s Libijom pobunjeničkih zapovjednikom Patrick Martin WSWS , 29 mart- ožujak 2011god Halifa Hifter imenovan je na vrh vojni zapovjednik libijskih pobunjeničkih snaga u borbi protiv režima Muammara Gadafija. Njegovo imenovanje je primijetio novinar Nancy Youssef od McClatchy Novine, američki regionalni lanac koji uključuje Sacramento Bee i Kansas City Star. Dva dana kasnije, drugi McClatchy novinar, Chris Adams, napisao je kratku biografsku skicu Hiftera koji su ostavili dublji smisao, ne govoreći tako eksplicitno, da je bio dugogodišnji CIA agent. To je naslov na činjenicu da nakon defecting od najboljih pozicija u Gadafi vojski, Hifter živio u sjevernoj Virginiji 20-ak godina, kao i napomenu da Hifter nisu imali očitih sredstava financijske podrske.Svijet Socijalistička web stranica objavila je perspektive 28.marta- ožujka uzimajući u obzir i McClatchy članak i ranijim izvještajima pružajući više detalja o Hifter-a veze s CIA-om .
Više loših vijesti za Gadafija kao i to da je vlada Tunisa najavila zamrzavanje imovine Gadafija i njegove porodice.
Foreign Office : Izjava o Musa Kusi 30. marta-ožujka 2011god. Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova potvrđuje da je stariji lik iz Qadafijeve vlade stigao na Farnborough Airport 30. marta-ožujka iz Tunisa. Glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova izjavio je danas: \"Možemo potvrditi da je Musa Kusa stigao na Farnborough Airport 30. marta-ožujka iz Tunisa. Doputovao je ovdje pod svojom slobodnom voljom. On nam je rakao da je dao ostavku na svoje mjesto u G. vladi. Razgovaramo o tome s njim, a mi ćemo objaviti podrobnije u dogledno vrijeme. Musa Kusa je jedan od najvažnijih figura u Qadafijevoj vladi i njegova uloga bila da predstavlja režim u inostranstvu - nešto što on više nije spreman učiniti. Mi potičemo one oko Qadafija da ga napuste i prihvatiti bolju budućnost za Libiju koji omogućava političke tranzicije i stvarne reforme koji zadovoljava težnje libijskog naroda \". http://ukinnigeria.fco.g ov.uk/en/news/?view=News& ;id=576566082
NAPRIJED GADAFI unisti TERORISTE
Čestitke vojsci i časnim ljudima Libije!
Jebiga amidza, zaustavili su i Mladica na mostu u Gorazdu, morali su i Dudakovica pred Banjalukom (zaustavit velik val izbjeglica).
Ovo vise izgleda na futbalsku utakmicu nego rat
krenuo gadafi ko dudak. nezaustavljivo i yebitacno. samo se nadam da gadafija nece zaustaviti ameri, kao sto su zaustavili dudaka