Komentari (120)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Uzas :( pokoj im dusama, a porodicama puno snage.
Dragi Boze neki dan letio istom kompanijom iz Barcelone za Bec porodici izrazavam duboko saucesce
gimnazija na engl. znaci fiskulturna sala.
Nismo mi ptice !
Ovo je previše za mene. Pod hitno moram pojesti pržene lignje.
RIP. Nevolim avione od 91. Nisam ni u brodove zaljubljen. Lijepi asfalt. Pa polako....
U zadnje vrijeme stalno padaju avioni
PROSTO NEMOGUCA : " Ostaci aviona pronađeni su u blizini mjesta pada " A gdje su trebali biti pronadjeni mozda u Africi ?????????
Pa inače dijelovi ne otpadaju i ne nalaze se uvijek u radijusu od nekoliko metara od mjesta pada. Nekada su kilometri i kilometri u pitanju a sam teren Alpi je dovoljno objašnjenje..
Pravnica savrseno znam o cemu pisem, vrati se pa ponovo procitaj " Ostaci aviona pronađeni su u blizini mjesta pada " U slucaju eksplozije na 10.000 metara dijelovi mogu biti i u radijsu do 60 kilometara ali to upste nije tema mog kometara ::):)
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
A ja jućer istom rutom iz Barcelone za Berlin EasyJetom! Još slikao snjeg na ovom mjestu gdje se ovo sada desilo! Uzasno!
Hajd ne lazi. Haj'd da vidimo slike?
Strasno...
sve nase politicae treba u jedan avion poveci stavit pa ih malo izgubit sa radara kakim protiv avioncom
http://www.flightradar24.com/data/airplanes/d-aipx/#5d42675 evo ko hoce da pogleda let.. iz minute u minutu.. poceli su gubiti na visini jos kod marseille-a.. i nakon 11 minuta su koliko se vidi izgubljeni momentalno pri skoro maksimalnoj brzini.. :( nazalost, bilo je samo pitanje vremena kada ce se ovo desiti.. nadam se da ce se poostriti kontrolne mjere, kako masina, tako i personala.. suoscjecanje s porodicama i prijateljima!
ne moze se bas tacno vidjeti na ovoj animaciji.. ali izmedju 9 i 11 minuta je 100%.. To je inace specificno za letjelice koje smanjuju visinu radi slijetanja na aerodrom. Desilo je ovo germanwings-ovoj letjelice i nedavno. Nekakvi im se senzori zaledili i slali pogresne informacije, i onda sve poludi. ali su piloti reagovali i iskljucili kontrolnu kozolu za te neke senzore, i spasili se. Ovi nazalost nisu bili te sudbine. Prije 2 dana je njemacki Spiegel pisao bas o tom letu. A inace, avion je juce detaljno prekontrolisan u Düsseldorf-u, a na ljeto 2013 je imao veliki servis.. Sa masinom je do sad kao bilo sve uredu.. Mislim da su se piloti kasno javili jer su vjerovatno pokusavali da se spase, prije nego posalju "emergency signal". To sam Bog zna..
sto ti je zivot sad te ima sad te nema, ali ovi govna od politicari misle zivje ce 300 godina ko kornjace famyliju im ebem.
...a što je ono najgore, što mi ide na živce od boga...na njih ništa neče...teško kakve bolesti teško kakve nesreče ma ništa imuni na sve je.bote ko krokodili!
Stalno letim sa Germanwingsom do Kelna nikad nije bilo problema,ali uvijek me hastra bude.Mislim da cu od sad Busem pa koliko god trajalo..
@touring I sta, kao bice sigurnije kad ga naprave jel? Pa na ovim kozjim putevima gdje se ide 60, 70 se gine ko u ratu, a zamisli 160, 170 ??? Kad ga lola osine sa pasatom 'paprikasom' po autoputu jooohhoooojjjj!!!!!!!!!!!!
Za to postoje radari, na svakih nekoliko kilometara se postavi po jedan...pa da vidis kako svi uzorno voze 120/130 km/h. To je slucaj na svim autoputevima za koje se zna da imaju puno radara.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
tuga i zalost ... hitno pokrenuti tuzbu protiv kompanije zbog odobravanja leta za neispravne letjelice ... spasiti zivote buducim putnicima ...
a ti kao bio tamo i uradio dijagnostiku aviona prije leta jel cccc jel uopste znas na sta lici gubitak visine u zraku i vracanje iste opet, a ako te zanima pogledaj rutu leta i vidjet ces da su tacno po dolasku do kopna francuske poceli gubiti visinu koju su naravno pokusali vratiti opet ali prekasno je bilo zbog planina ispred njih i za okretanje i promijenu rute, sve u svemu odmah su znali sta im slijedi cim je nastupio gubitak visine uzrokovan vjerovatno promijenom strujanja zraka ili vjetrom zbog odnosa mora i planina ispred jbg desi se ne dao Bog nikome ali eto ja sam bas tim avionom se vracao u septembru iz Barce u Dussel i sve OK bilo takva nafaka sta ces.