Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pametno. Evo ja nisam napisao pisano slavo vec 10 godina. Realno ne treba mi u poslu
Pametni ljudi, ko se nebude znao prilagoditi novom vremenu njega će nestati. Historija je to mnogo puta pokazala. Šta smo mi pametniji što znamo ćerilicu od recimo Hrvata koji je neznaju. Ništa naravno. Samo se opterećujemo glupostima, kome je ćerilica ok nek je i uči.
Mnoga knjizevna djela su napisana na ćirilicu tako da su po tom aspektu hrvati unazadjeni..Jedino mogu da citaju ta djela ukoliko im se prevede na latinicu illi da im se cita kao maloj djeci , a s tim se gubi orginalna vrijednost knjizevnog djela. Problem ćirilice u modernom dobu (barem u Bosni) jeste ta sto se cirilica masovno izbacuje iz upotrebe(pretezno mladi) iako mnogi zanemaruju cinjenicu da je ciriica prvenstveno nastala u Bosni pa se prosirila dalje do Srbije gdje je i dalje u upotrebi. Mene najvise vrijedja cinjenica da mnoga moja generacija ne zna niti da cita niti da pise ćirilično pismo i ja takve osobe smatram nepismenim.
ali da se piše jedne sedmice latinicom, a druge ćirilicom :D :D
nista onda svake parne sedmice necu pisati
pocelo je