Komentari (91)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dok plaćaju doprinose ko i svaki drugi radnici trebaju imat i prava
zato sto prostitucija (legalna) steti samo (ako to individua smatra stetom) samom sebi, posao ko i svaki drugi dok navedeni placeni ubice i slicno su ilegalni poslovi
A šta to čini prostituciju legalnom a prodaju heroina ilegalnim? Osim što su jedni lobirali da se ovo dozvoli a ovi drugi nisu. A i jedni i drugi štete samo sebi. Čak šta više većina dilera ne koristi drogu uopšte nego je samo prodaje, pa može se reći da u slučaju droge samo mušterija strada dok u slučaju prostitucije oboje snose (prilično dobro i naučno istražene) psihološke posljedice.
Ovo kod nas treba legalizovati što prije, da ove izoperisane i napumpačene zarade poštenu penziju, da ne moraju ići u Dubai 🤣🤣
Apsolutno. Jer ne može se spriječiti, a ako ne može, onda može se urediti. Kada država brani prostituvciju onda je to zlatna koka za krinimalce, otvoreno tržište ljudima na kojem ima imaloljetnih osoba koje su primorane da se bave onim čime ne žele. Novac od seksualnih usluga je u rukama kriminalaca kojim se završavaju druga krivična dijela. I legalizaciju ne dozvoljavaju upravo kriminalci.
Nek uvedu obavezno testiranje prostitutika svakih 7 dana i zabranu upotrebu kurtona. Nek se jaca natalitet.
Dobiješ fiskalni, stavke: materijal, usluga, ruke 🤣🤣
Obavezno uvezivanje i minulog radnog staža....da ne propadne
Trebaju dobit pomoc od 1080 KM 🤣🤣
Ovi nam uzeše I estradu
Jo za praznik 200% treba da naplacuju, noćni rad 25% subota 30% nedilja 50% pa ko voli neka izvoli
ovo je posljedni stadij kapitalizma definitivno.
Isidora Duncan, cuvena plesacica, pojavom i stilom revolucionirala ples, udata za velikog ruskog poetu Jesenjina ('Jesi l' ziva starichice moja; Sin tvoj zivi i pozdrav ti salje') i franc. nobelovac A. France nasli se na gala-veceri i diskutovali eugeniku (idejni tvorac Francis Galton, rodjak Darwina), a koju su Hitlerovi nacisti usvojili kao dogmu.Duncan:'Zamisli nase dijete s mojom ljepotom i tvojom pameti!'. Oronuli France ce:' A zamisli to dijete s mojom ljepotom i tvojom pameti!?'
I ovi ljudi kao pričaju o pravima žena, a sve čine da je svedu na seksualni objekt. Umjesto da zagovaraju nešto lijepo, pozitivno, oni zagovaraju raspojasavanje anime, nagona. O ovom eksperimentu će raspravljat neke buduće generacije kao o mračnom dobu koje je unazadilo i ženu i porodicu i društvo u cjelini.
Pardon, ne anime nego animalnog
Fuj
Legalizacijom prostitucije riješiće se mnogi problemi koji prate taj zanat. Prije svega, nema makroa; svaka osoba koja pruža te usluge (i žene i muškarci) moraće se redovno testirati na polno prenosive bolesti, čime se smanjuje broj prenosa istih; s ekonomske strane takođe boljitak; na kraju, sve će biti sigurnije, i same osobe koje daju uslugu, kao i oni koji ih koriste. Ima tu još dosta stvari, ali ovo su osnovne koje će doprinijeti boljem funkcionisanju ove industrije.
Znaš li tu uopšte, šta ta prostitucija i taj navodno dobar posao koji zdušno braniš , koji država treba da oporezuje radi na psihičko stanje tih jadnih djevojaka. Daj ti svoje guzice 10 ili 15 muškaraca na dan , a da ti svaki od njih dođe sa svojom bolesnom seksualnom željom i idejom. Da mislim da bi zdravstveno osiguranje i nemanje makroa, puno pomoglo da ostaneš psihički normalan.
Mislim da su sve prostituke presretne svojim izborom posla, kažu eno jedva čekaju u Njemačkoj da dočekaju penziju. Još jedno 1000 kuraca da prime, pa će i zaslužena radnička penzija. Kažu rijetko su to doživjele, ali penzija je penzija, još i zdravstveno imaju, pa gdje ćeš dalje.
Ne znam je li iko proveo istrazivanje na poznatu krilaticu...nije sapun da se potrosi. Mythbusters ideja za neke buduce epizode :)
Država kao vrhovni makro.
Apsolutno!