Mišljenje Evropskog suda pravde
0
EU odgodila ratifikaciju ACTA-e
Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I odgoda je mala pobjeda !
Merlin će plagirati i AKTU ako treba :)
I izmišljeno istočno sarajevo je plagijat ljepšeg i starijeg Sarajeva hahahahah
Znaš \"@Mrav\", ja lično nisam ni ateista, ni monoteista, a to znači da smatram da niko nema pravo na monopol na dobre namjere, dobra djela i nepogriješivost. Svi koji su primjerice dobili Nobelovu nagradu, uglavnom su živjeli luksuzno od tuđih ideja. Jedan od rijetkih koji je izbjegao tu klopku je upravo Barak Obama, koji je taj novac usmjerio za potporu najugroženijim kategorijama stanovništva.
Evo primjerice, koristim intenzivno na piratski način mnoge proizvode Microsoft-a, otvoreno i bez prikrivanja. Ako bi Bil Gejts potegnuo kakvu tužbu protiv mene, uvijek bih se mogao braniti opštepoznatom činjenicom da je više od 99% Microsoftovih proizvoda u osnovi sistem otkrića i ideja mnogih koji su živjeli prije nas, a većina zapravo više nisu ni živi.
Ja nemam da platim, a ne želim da budem neobrazovan i zaostao!!! STOP ACTA!!!
Uh kako kad se vako brzo ove dogovorise, a kad treba razoluciju u UN , onda veto i ostala sranja.
Šarane jel se to opet drogiraš sa Hamzom?
NAŠ ŠARAN RASPORIO TATU NOJA EKSEROM
Vjerujem da imaš dobre namjere ali mislim da bi ipak trebao zaštititi taj program jer možda ga neko prijavi kao svoj i zabrani za besplatnu upotrebu, kada ga prijaviš kao svoj možeš ga opet staviti u besplatnu upotrebu i kao javno dobro, a zaštitio si ga od zloupotreba i manipulacija
Eh \"@Mrav\" ima i drugih mogućnosti: ako primijetim da se neko luksuzno obogatio od moga \"djela\", nije isključena mogućnost da uzmem pajser i da ga vrebam iza ugla, a onda da mu razbijem lubanju pajserom, jel... ako ima bioloških potomaka, mogao bih da mu pojedem dijete s bijelim lukom ... a koliko god bogatstvo da stekne, nikad neće moći finansirati čuvanje čitave familije, jel ???
http://www.youtube.com/watch?v=dmQN93NqqDM&feature=g-like&context=G2995071ALTzbeUgADAA
INTERESI (drugi dio): Ja lično smatram da svako od nas ima pravo da besplatno iskoristi svaku informaciju. Ja mnogo koristim piratski software (kao i većina) i to mi u velikoj mjeri olakšava finansijske uštede.
A zamisli da je taj program neko prijavio kao svoje djelo i zaradio milione na njemu i angažovali su ga da radi u poznatoj firmi, iskreno pojeo bih se od muke što nisi zaštitio to djelo!!!
INTERESI: Jednom prilikom kao programer, za jednog kolegu sam napravio nekakav program. Kad ga je isprobao, predložio mi je da ga zaštitim kao intelektualnu svojinu. A ja mu na to odgovorim: \"imam dovoljno novca za preživljavanje, i nemam interesa da se borim za još veću količinu. Taj program ti dalje besplatno prosljedi svakome ko je zainteresovan. Autorska prava da budu dopuštena u ime tvog najsiromašnijeg drugara\".
Dok ti Hari pomažeš Grčkoj ja pomažem svjetskoj ekonomiji i promovišem svjetski repertoar u svojim djelima! Pa ja sam proslavio Jacksona i ostale!
Acta je nehumana, ja pomažem Grčkoj ekonomiji tako što promovišem (posuđujem) njihove pjesme, baš kao što sam održao humanitarni koncert u Srebrenici za samo 15 000 KM !