Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sta se ljutite,mnogi u BiH vjeruju kako su im Ameri iskreni prijatelji a pojma nemaju da se oni povijaju kako vjetar puse i u sekundi ti utjeraju .BUUAAAAAAA!!!!!!!!!!
Čuj demokrati po definiciji bolji. Kako su to bolji?
Nikada mi nije bilo jasno zasto je Amerika sa dvije politicke partije (koja zapravo nisu politicke partije u evropskom smislu, nego vise izborne masine koje se skupe svakih 4 godine da izaberu onoga koji bi mogao da odnese pobjedu) i koje su kontrolirane od strane jednog jedinstvenog financijskog-jevrejskog-militaristickog sistema lobija demokratija. Demokratija je tu samo opijum za narod, da narod misli da se on tu nesto pita. Stvarnu vlast imaju oni koji se ne biraju (oni koji kreiraju novac). Nitko ko nije "izabran" od strane lobija ne moze da dodje na listu da ga narod uopce bira (zapravo kau u Iranu gdje Ajatolasi biraju ko ima pristupa izboru)
Na ja, AIPAC je definitivno najjaci Lobby u Americi i svaki predsjednik prije izbora mora održati govor i obečati da će podržavati Izrael, od 5 guvernera FED-a su 3 jevreji, posljednjih 5 predsjednika su bili guvereri (sadašnji viceguverner ima Izraelski i američki pasoš), CEO od Goldman Sachs (najmoćnije banke svijeta) je takođe jevrej, broj jevreja svjetnika u Obaminoj administraciji su jevreji, jevrejski Lobi je uspio da ukine božić (nigdje se više ne čestita Marry Chrismass, nego Happy Hollyday), a sve u svrhu da se manjine ne bi osječale ugroženo. Reći da su jevreji zanemarljiv faktor u Americi (i u svijetu) je nadasve naivno, ali se slažem da nije odlučujući.
Koliko sam ja shvatio profesora..biti ce ili bolje ili gore ili ce biti isto...100%
To znaci da su Ameri prijatelji drzavama samo onolko kolko imaju koristi od isth.Nema prijateljstva,nema lojalnosti samo cisti profit i dok te trebaju a poslije ides u smece.Nista novo.
nek j.e.b.u. sebi mater. provode se lijepo oni gdje su oni demokratiju i slobodu donieli..
Daj ba Esade ne palamudi, šta ti znaš o Americi i njihovom zakonodavnom tijelu... Kratko i jasno, pojma ti nemaš.
Nije da grijesi nego CAK ni ne grijesi. Komotno je mogao pricati o hranidbenim vrijednostima bureka - isto bi se kacilo i Amerike i rezultata izbora. Upravo je u pitanju palamudjenje. Suplja prica kojom nista konkretno nije receno, osim da Esad Bajtal preferira Demokrate... i to je to. Ostalo su sve neke floskule koje se ni ne doticu izbora. "Prerano je govoriti", "Stvari se mijenjaju iz dana u dan", "Pragmatizam, to ti je ono ba...", "Sve je u nijansama"... Svaka mu moze za kuhinjske krpe. "Kuharice manje zbori da ti rucak ne zagori - Sve je u nijansama". No posebno je fantasticna ona naslovna. Cek... "Mi vidimo da je ********* politika postavljena tako da želi dominirati. Svugdje u svijetu ona zapravo realizuje samo svoje interese, pa čak i kada nekoga brani ona ustvari najviše brani samu sebe" Eh... de mi nadji drzavu ili politicki nekakav entitet za koji ta recenica ne vazi. Bilo gdje u svemiru.
Naravno da zeli i dominira,i naravno da realizuje samo svoje interese, sve ostalo su price za sire narodne mase,ovce..
esad je otkrio ameriku, bravo :)
Nije tema,ali da li mi neko moze odgovoriti zasto se nikad nemoze komentarisati CBBIH,i guverner Kemal kozaric.L.p