Komentari (77)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ULOŽILA JE ALI PREKO BAKIRA-MI VAJDE NEIMADOŠMO OD TOG SILNOG NOVCA.
Koliko je Tursak na uloženu marku - povukla nazad. To što obnavlja istorijske spomenike iz otomanskog perioda je ustvari nalog da se tih petstotina godina ne izbriše i to se ne računa u ulaganja. Ostalo bih debelo preispitati! toliko sm puta bio kod familije od 1956. god, te ozbiljno poznajem i mentalitet u svim sferama turske, naravno i jezik!
Ne kontam kako može velika investicija biti dolazak Ziraat banke, jel oni daju bezpovratne ili bezkamatne kredite ili se bogate na kamatama. ...
Ma Ziraat banka je ZHITO jarane, samo odes tamo i ljudi ti daju kolko hoces hiljada eura, jesmol "braca" il nismo HAHA ;))
"Turska kao investitor u BiH bi TREBALA DA BUDE, odnosno jeste među prvih pet." Shebala ga je ova recenica... :))))
"Kada se pogleda kroz sve potrebne parametre investicija Turske u BiH, Turska kao investitor u BiH bi trebala da bude, odnosno jeste među prvih pet." Laže ko pas. Postoje službene statistike vlade BiH koje govore da je slika potpuno drugačija. http://www.fipa.gov.ba/informacije/statistike/investicije/default.aspx?id=180&langTag=bs-BA Od maja 1994. do prosinca 2013. ukupne strane investicije su iznosile 5.6 miljardi Eura. Najveći ulagači u tom periodu su: 1. Austrija - 1.3 milijarde Eura 2. Srbija - 1 mlrd Eura 3. Hrvatska - 733 miliona 4. Slovenija - 499 miliona 5. Rusija - 343 miliona, Dalje idu Njemačka, Švicarska, Nizozemska, Luksemburg, Italija. Turske uopće nema među prvih deset. To što ovaj priča je najobičnija laž, a Anadolija to prenosi jer zna da dežurni turkofili svršavaju na ovakve vijesti. BTW. što bi sa onom toliko najavljivanom sergijom u svim Turskim džamijama nakon poplava? Na kraju opet kjafiri poslali novac.
super Ni tu nisu u top 5, jesu ulozili u obnovu dzamija i mostova (i najvaznijeg MOSTA). Ali nista od toga nam nije od koristi (osim MOSTA). Bezveze su oni bacali pare i nama prasinu u oci... Ali dok je ovaca bit' ce i vune (na dobri bosanski, "Dok je nacionalista sa IQ-om 60, bit ce i nacionalistickih stranaka i njihovih kvazi-ulaganja).
@Roland apsolutna DROLJA je Turska koja se sluzi LAZIMA gnusnijim cak i od cetnicko-fasisticke propagande !!! Turska je u BiH pokupila KAJMAK, izvozi nam tekstil, SLATKISE, djindjule, a u BiH dobijaju glavne poslove (IZGRADNJA AUTOPUTA) iako je je recimo AUSTRIJA ponudila puno bolje uslove, Izetbeg& kompanija su se "odlucili" za "brachu Turke" s kojima je uvijek lakse POKRASTI pare (napraviti tanji asfalt, prikazati skuplji materijal, a PARE u privatne dzepove)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
...ma dijaspora održava državu na životu...svake godine od dijaspore se slije nekoliko milijardi eura...tako da je dijaspora najjači i največi investitor u bosni, ali im niko priznanja ne odaje! oni donose i donosili su i slali i ulagali ŽIVU LOVU...a ne obečanja te kojekakve papirnate planove i projekcije!
Možda ste Bakiru, princu tržnih centara dali te pare ali ja kao stanovnik Tuzle sam vidio rinaku
Tesekur ederiz
Jedini nacin da se ulozi novac u BIH je taj da uzmes kesh u ruke, upalis auto i na lice mijesta odes das ugrozenim ljudima, jetimima, djeci i ko je sve za pomoci. A ovako pisi propalo vladajuce stranke vec 20 godina pokradose boga oca.