Kako ne bi organizovali proteste
0
Egipćanima isključen internet i slanje SMS poruka
Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
e meni je tebe zao, jadan nebio, dok su egipcani imali kulturu, civilizaciju i carstvo, ti jos nisi bio ni u pocetku procesa evolucije, tvoji bliski preci su se njihali na drvetu dok su egipcani napredovali, jado jadni
Kod nas ako isključe gore navedeno, tek su onda N A J E B A L I ! ! !
@fijuu To legendo, povedi nas do revolucije!!!
U dzamiji kazu isto sto i crkvi kazu, a u crkvi kazu isto sto u sinagogi kazu...itd a do doticnog je sta i kako ce uzeti.
A faraon koji je inače simbol postojanja vlasti samo zbog sbog sebe ? čovjek \"bog\" ? Piramida kao grobnica ?
Kažu da je u Egipat prije Islama došlo Hrišćanstvo i uništilo civilizaciju, zapalilo najveću biblioteku i srušilo što se dalo srušiti. Pošto tad nisu mogli otkinuti nos Sfingi su to uradili nekih 1800 godina kasnije.
O cemu vi ovdje raspravljate. Nikuda vi iz rupe necete maknuti. Mi smo vec davno trebali podignuti revoluciju, s obzirom na to sta nam radi bagra nacionalisticka. Svi vi znate doci ovdje i pljuvati po islamu,krscanstvu... a kada je ustati za svoju zemlju i bolje sutra nigdje vas nema. fujjjj dosta vas je vise dosta nacionalizma
Sta ce im internet, nemaju oni Sa-X. Eee da Vas vidi Ramiz sta radite, u grobnici bi s okrenuo.
@Cherry, bujrum razvali mi PC
Tocno da je u Egiptu Islam, ali jos tocnije je da Egiptom vladaju mosoni i cionisti zadnjih 50-setak godina, a prije toga englezi 100 i + godina. Procitaj nesto dobro ce ti doci, nemoj ko mile ronhil mlatiti praznu slamu. Htjeli mi to prihvatiti ili ne, arapi se bude, sacekaj mo malo i vidjet ces novi svetski poredak. Uzmi i nesto pametno procitaj, ostavi se kosovske bitke.
Prije Islama u Egipat dolazi Hrišćanstvo. I nestaje civilizacija. Kad su Arapi došli već je bilo srušeno što se dalo srušiti i zapaljenja biblioteka u Aleksandriji.
Egipat I - VIII stoljeće. Procvat Egipta kao žitnice osobito za vrijeme Rima. Aleksandrija postaje glavni centar za astornomiju i nauke i na primjer cijela kršćanska crkva je konsultira za pitanja kalendara i slično. Egipat širi svoju kulturu pod Ptolomejima, Kleopatrom i ostalima i na Cipar i druge otoke. Poslije dolaska islama polako sve nestaje.
Mescini ovo Amerikancima izmice kontroli.
Libijski lider Gadafi za nasljednika izgleda priprema dvojicu sinova, među kojima se vodi oštra bitka.Analitičari, međutim, procjenjuju da je dinastička smjena u vrhu vlasti poslije Tunisa i Egipta gotovo nemoguća, navodi \"Fajnenšal tajms\".\"Gardijan\" podsjeća da su posljednji veliki protesti u Egiptu održani prije 34 godine, kada je tadašnji predsjednik Anvar el Sadat odlučio da ukine subvencije na hranu i gorivo, ali je poslije trodnevnih žestokih protesta, vlada bila prisiljena da poništi odluku. Izvor-(RSE)
Haj da čujemo šta je napredno Egipat postigao u periodu 0 do 650 BC?
egipat je imao bogatu kulturu i civilizaciju,dok nije dosao islam.i sad zaostaju u svemu.vjera je otrov za napredak.
@@cherry kresnem ti sve