Napadač poginuo
0

Dva policajca ustrijeljena pred zgradom Pentagona

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Pred zgradom američkog Ministarstva odbrane sinoć je otvorena vatra u kojoj su povrijeđena dva policajca, dok je napadač od zadobijenih rana podlegao nešto kasnije u bolnici. Kako prenose američki mediji, napadač je hladno izvadio oružje iz džepa i otvorio vatru na osiguranje punkta u Pentagonu.

"Dvojica povrijeđenih policajaca zbrinuti su u bolnici", rekao je Richard Keevill, šef osiguranja.

Napadač, identificiran kao John Patrick Bedell (36) iz Hollistera u Kaliforniji, umro je nekoliko sati nakon što je primljen u bolnicu u kritičnom stanju, istakle su vlasti, a prenosi AP. Kako se navodi, vatru je otvorio ničim izazvan.

Navodi se, međutim, kako postoje naznake da je bio ljut na vojsku zbog sumnji koje je imao u vezi s činjenicama o terorističkom napadu od 11. septembra 2001. u New Yorku. Otkriveno je i kako je na Internetu korisnik pod imenom JpatrickBeddel napisao da je on taj koji je određen da otkrije istinu o smrti pukovnika Jamesa Sabowa, koji je pronađen mrtav u dvorištvu svoje kuće u Kaliforniji 1991. godine.

Smrt je okarakterisana kao samoubistvo, ali je slučaj dugo bio izvor teorija zavjere. Korisnik JPatrickBedell napisao je na Internetu kako bi razrješenje slučaja smrti Sabowa bilo korak prema uspostavi istine o terorističkom napadu od 11. septembra.