Policija traga za majkom
0

Dijete rodila u avionu i bacila ga u kantu za smeće u WC-u

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Radnici koji su čistili avion koji je sletio u Manili bili su naprosto šokirani kada su u kanti za smeće pronašli novorođenče. Pretpostavlja se da je majka rodila tokom leta i dijete bacila u smeće u WC-u. Policija traga za njom.

Nekoliko radnica koje su čistile avion kompanije "Gulf Air", koji je danas iz Bahraina sletio u Manilu na Filipinima, bile su zaprepaštene kada su u kanti za smeće u toaletu pronašle tek rođenog dječaka. Odmah su pozvani ljekari koji su pregledali bebu i zaključili da je maleni odličnog zdravlja.

"Pretpostavlja se da je majka napustila avion odmah po slijetanju", kazao je policijski dužnosnik, dodavši da još uvijek nemaju informacija o tome da li je majka državljanka Filipina ili je iz Saudijske Arabije, prenosi "Daily Mail".

Dužnosnici su napomenuli i to da o cijelom slučaju posjeduju veoma malo informacija, jer niko nije primijetio ništa čudno tokom leta.

"Posve smo zbunjeni činjenicom da je žena rodila u toaletu, bacila dijete u kantu za smeće, a zatim se vratila na svoje mjesto, a niko od ostalih putnika niti članova posade nije ništa primijetio", naveli su policijski dužnosnici.

I dok potraga za nesavjesnom majkom traje, ljudi iz kompanije "Gulf Air" odlučili su dječaka nazvati George Francis (početna slova njegovog imena označavaju skraćenicu za "Gulf Air" – GF).

Uposlenici na aerodromu već su prikupili osnovne stvari za dječaka - odjeću, hranu, pelene i veoma dobro brinu o njemu.

Napominjemo, u julu ove godine jedna Indijka je također rodila na letu, no ona je pokušala dijete utopiti u WC-šolji, te ga je bacila i pustila vodu. Na sreću, dijete je spašeno.