Srbija
0

Del Ponte spavala u Miloševićevom bračnom krevetu?

FENA
Carla Del Ponte, bivša glavna tužiteljica Haškog suda, u nekoliko je navrata tijekom službenih posjeta Beogradu spavala u bračnom krevetu Slobodana Miloševića i Mirjane Marković.

Današnji broj srpskog tabloida Press otkriva kako je Del Ponte prilikom posjeta Beogradu odsjedala u rezidenciji Vlade Srbije u Užičkoj 21, u koju je premješten kompletan namještaj iz vile Mir, nekadašnje rezidencije obitelji Milošević.

Press se poziva na visokog oficira srpske policije, koji dodaje kako Del Ponte nije znala da spava u krevetu svog najvećeg neprijatelja.

"Priča se da su joj to podmetnuli, ali ne vjerujem da je to namjerno učinjeno. Da je znala, Del Ponte sigurno ne bi pristala spavati u tom krevetu. Naravno, u to vrijeme joj nitko nije smio reći istinu jer bi to sigurno izazvalo žestoke reakcije i neviđen skandal", priča sugovornik Pressa, kojemu ova informacija ipak nije službeno potvrđena iz srpske vlade.

Priču su zato komentirali istaknuti dužnosnici političkih stranaka, pa tako Miloševićev dugogodišnji 'mladi lav', SPS-ovac Ivica Dačić, kaže kako je 'sramota što je u krevetu predsjednika Miloševića spavala osoba koja je uvelike pridonijela njegovoj smrti'.

Zastupnik Demokratske stranke Srđan Milivojević, pak, kaže kako je za ovo kriv sam Milošević jer je Carli Del Ponte upravo on omogućio da spava u njegovom krevetu kad je obvezao Srbiju na suradnju s Haagom.

Dragan Todorović, potpredsjednik Srpske radikalne stranke koju iz Haaga i dalje vodi zatvorenik Vojislav Šešelj, kaže kako je Del Ponte trebalo smjestiti u krevet Velimira Ilića ministra i predsjedničkog kandidata kojeg podržava i vladajući DSS Vojislava Koštunice.

"Velja se već nudio žrtvovati s Madelaine Albright, ali već kad nije stigao nju, mogao je 'prevrnuti' Carlu. To bi bio domoljubni čin", kaže Todorović.