Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Je li to onaj što je vagao pepeo ?
Saucesnistvo u istrebljenju 300.000 ljudi... Tesko izbrojati do 300.000... Ako mislite da su se Njemci adekvatno obracunali sa zlocincima, silno se varate. Slabo ko je odgovarao. Cak sta vise, krajnje nevoljko su ih ganjali, a i presude, kada bi/ako do njih i doslo, su bile nerijetko vise nego simbolicne. I da zlo bude vece, mnogi od njih su potom bili u politici, upravi, vojsci... Dakle, nista situacija nije drugacija nego li kod nas. Tek neki dan su se izvinuli za genocid pocinjen u Namibiji. A da ne spominjem belgijski genocid u Kongu, Alzirski rat, Nikaragvu... Casnim ljudima ne preostaje nista drugo nego da, uprkos tome, dostojanstveno istrajavaju na istini i da, bez obzira kako tesko bilo, daju svoj doprinos da se smanji vjerovatnoca da se tako nesto ponovi.
Sutra na klupi za optuzenike frau Schtrüber, 91 god. stara cistacica iz Ausšvica. Preseravanje na kvadrat. Nije da brani, ali Bogme mogli su i Hikmetu suditi i ako je mandrkno vec davno, ono nek mu sude u odsustvu.
Može li meni voditi knjige?