Wall Street Journal
0
CIA obučava pobunjenike u Siriji
Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Toliko o podrsci zapadnih zemalja islamistima, kako je vecina ovdje pisala. Dakle, pomoc stize onim koji ce biti najpogodniji zapadnim interesima, a to sigurno nisu islamisti. Uglavnom, pomoc je u svakom slucaju pozeljna, jer ce svakako kad-tad doci u ruke muslimana Sirije, a sekularisti neka idu u npr: Francusku. Sirija je oduvjek bila kolijevka najvecih islamskih ucenjaka i takva ce i ostati...kakav sekularizam u svetoj muslimanskoj zemlji!
pise se CIA, cita se NATO. tri fronte nakon dvije godine rata. kako ti silamisti dvije godine nisu smetali NATO-u?
CIA je "odgojno"- "obrazovna" institucija bjelosvjetskih t.e.r.o.r.i.s.t.a. .
sekularna Sirija kao zajednica ravnopravnih naroda i religija je istinski interes nas Cionista i treba sve uciniti da Sirija to i postane ! a Basarove Sije Rafidije ce imati izbor ili da prihvate takvu Siriju , a to vjerovatno nece prihvatiti, ili da sto prije sele za Siitski Iran ... svidjalo se to 'Iranskom "kulturnom" centru' u Sarajevu ili ne !
dakle imamo tri fronta u siriji. sekularnu opoziciju, vjersku opoziciju i asada.... fkt sve vise podsjeca na rat u bosni.
opste je poznato da gdje god je konflikt da cia ima umjesanost
...izjavili su danas neimenovani zvaničnici, prenijela srpska propagandna masinerija SRNA, a poltroni i kvislinzi iz Klixa objavili. Blago nama na ovakvim "informacijama".