Zbog mučenja zarobljenika
0
Bush bi se mogao naći u Haagu
Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
KADA SRBI POVALE NEKOLIKO HILJADA MUSLIMANA U SREBRENICI U BORBI TO SE NAZIVA GENOCIDOM A KADA AMERIKANCI POMLATE SKORO DVA MILIONA CIVILA KOJI NI KASIKE U RUCI NISU IMALI KADA SU STRADALI TO JE DEMOKRACIJA
A zasto i po kojem pravu su Ameri usli u Irak i rasturili ga ? Pravo jacega ? Kao kod zivotinja . Kada bi rekao da Ameri lice na pse , ne bih previse pogrjesio.
JOS JEDAN SRBIN U HAGU...CCCC...
Nadam se da je to sala.
necemo dati bush-a ni zasto na svijetu...on nije zlocinac, on je morao odreagovati 2001. na teroristicki napad..ucinio je pravu stvar!
Nije problem samo zatvor na Cubi,problem je napad na Irak,rusenje tornjeva u New Yorku i ubistvo 3000 ljudi u njima,danasnja financijska kriza koju je Bushova administracija organizovala da spasi financijsku katastrofu Amerike koja pocinje pocetkom 21 vijeka.Danasnju krizu mozemo nazvati terorizmom jer ne postoji teroristicka akcije koja bi nanijela vise stete od ove akcije Bushove administracije u spezi sa \"bankarskim strucnjacima\" koji nece opaliti ni dan murije.
Ne radi se o ratnim zlocinima i o nama poznatom sudu u hagu za ratne zlocine, vec o Medjunarodnom krivicnom sudu, kojem Sad odbija saradnju.
Ne može se Buš naći pred sudom u Hagu jer su prije nekoliko godina Amerikanci natjerali sve saveznike da potpišu deklaraciju kojom se Američki državljani izuzimaju protjerivanja za ratne zločine i da se Amerikancima ne može suditi u drugim zemljama. Čak je i BiH morala potpisati takvu deklaraciju. Time su svi Amerikanci amnestirani i iznad zakona bar što se tiče ratnih zločina.