Komentari (200)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nasi muslimani mogu zahvaliti komunizmu to sto nisu ostali na ovom stepenu civilizacijskog razvoja. Vidimo da prodorom vjere i vjerskih pravila koja su odgovarala vukojebini u 5.vijeku, imamo takav nazadluk da djevojcici od 9.godina stave maHramu, pa ih obecaju bratu arapu. Ovde dodju po "sestru" za zenidbu. Odem u park i isprepadan se koliko nindzi je izvelo djecu...samo polako...za 20 godina cete se sjetiti ovih mojih rijeci...
Mnogi na ovom clanku su pobrkali babe i zabe.Kao prvo Bosanski muslimani su Evropljani i nemaju nikakve veze sa Arapima sem religije,koja pak nema veze sa Arapskom tradicijom!! Arapi su prije Muhameda a.s bili obozavaoci kipova,zakopavali su zivu zensku djecu,ubijali ih....iz tih sekti se vuce ta Arapska tradicija torture ,prezira...zena. Muhamed as je bio prvi covjek koji je stao u zastitu zena,prvi covjek koji je svoju cerku uzeo u narucje i tretirao je kao ljudsko bice a ne sotonu...
Bio je jedini covjek u to vrijeme koji se zalagao za zenska prava ,sto znaci da je to doba bio pakao za zene svuda u svjetu i da su mnoge religije raspravljale dal zena uopste ima dusu...Zenidba sa vise zena zbog gladi koja je u to vrijeme vladala je bio jedini vid zastite zena od ubistava,umiranja od gladi...Na nasim prostorima i sire su se takodje davale djevojcice na udaju ,princeze od 4+ godina u svruhu diplomatskih odnosa... Djevojka sa slike sudeci prema odjeci je Hindu. Bez predrasuda ml
Sve navedeno su istoriske cinjenice svidzalo se to kome ili ne.
PRIKAŽI ODGOVORE (102)
Isti nam ovakav sistem Baka polako uvodi u Bosnu . Cure, pazite se ...
Punjab nije pakistanska provincija nego Indijska država na samoj granici sa Pakistanom....
sheRains hvala za pravu informaciju :))
@zumbuleta hvala ti što si skontala da je prava info ;)
Ja ne komentarisem kulture niti ljudska prava,ali i ona je morala biti malo pametnija jer znala je da ako porodica ne opravdava tu udaju onda je morala malo bolje postupiti ili jednostavno ne ici familiji u posjetu.
Nemojte da ste budale udaja za rodjake je potpuno zastupljena po citavom svijetu samo sto je nece priznati,ovdje u Americi od drugog koljena niko ne gleda ,npr u Italiji se zene prvi rodjaci i to je sasvim normalno. Radio sam ovdje za bracni par iz Italije kojima su otac njen i njegova mater brat i sestra zato se ne cudite to je svagdje potpuno normalno jer kao sto vidite niko se tome ne cudi izuzev nas.
potocari ja sam obisla cetiri continenta i imam posao gdje nema odakle nas nema i to sto si naveo je djelimicno istina, to da se desava da se rodaci ozene ima ne cesto ali ima ali da se na to gleda normalno je notarna laz, cak sta vise i familija i sredina to osuduje.
@cengic vila Ja ovdje zivim 26 godina i vjeruj mi da se niko ne cudi zenidbi rodjaka zaista moras da mi vjerujes.Zivio sam u Beogradu 7 godina kao vrlo mlad,nece da kazu ali se zene itekako a da bi to prikrili mladozenja promijeni prezme,recimo npr ako mu se djed zove petar on uzme prezime po njemu Petrovic.Hvala na komentaru i pozdrav ovo govorim jer znam a ne da lazem.
Welcome to Muslim world 😂😂😂😂😂😂
Ovi nisu normalni.
Koji pećinaši... Ma ni planeta majmuna im nije ravna. Jbt, ni majmuni se ne ubijaju iz casti, nego istjeraju nepozeljnog iz grupe, a ovi ubijaju. Gori od majmuna. To su ustvari Kjafiri iz Kur'ana - oni koji su zatucani k'o stoka. Allah se cak i ne ustrucava da ih naziva stokama.
Bas je lijepa,sirotica tako mi je zao! Na zalost cesto se desavaju te trgedije;,India Pakisten,Banglades
steta tako je lijepa e to je ta zatucanost
vala pretjeruju ovi paki. odrekni je se ili joj namaraj novog muža...a ne odmah da glava ide. i ovdje se familije odriču ščeri neposlušnih pa i sinova što žene drugu vjeru. ipak da uzmeš život što neko voli...neide
nina@ a ima, ima nebrini.
@ninina citaj sva slova ne samo pocetna nije napisao sto varaju zenu nego sto zene drugu vjeru
Opet Pakistan i njihovo divljastvo,kao sto sam već jednom napisao Indija i Pakistan su nacije barbara i divljaka.
Bravo za porodicu.sad mogu rahat biti.
joj vise i te tradicije i ta sranja.. treba muciti tu porodicu.. Kakva su to plemena vise..