Svijet
50

Britanka ubijena u Pakistanu jer se udala za muškarca kojeg njena porodica nije željela

Klix.ba
Dvadesetosmogodišnja Samia Shahid iz Bradforda umrla je prošle sedmice tokom posjete porodici u pakistanskoj provinciji Punjab. Njen suprug tvrdi kako je ubijena jer se udala protivno željama njenih roditelja.

Shahidin otac i jedna od njenih rođaka uhapšeni su i na ispitivanju su jer su dali kontradiktorne izjave. Policija traga za njenim prvim mužem koji joj je također rođak.

"Ne možemo ništa reći sa sigurnošću. Može biti slučaj 'ubistva iz časti', ali trenutno čekamo rezultate medicinskih testova i obdukcije", rekao je šef policije distrikta Punjab Mujahid Akbar.

Vlasti su obaviješteni o njenoj smrti 20. jula kada su roditelji pozvali policiju. "Njeni roditelji kazali su kako su vidjeli daj oj tekućina izlazi iz usta i pronašli su je mrtvu u sobi", rekao je glasnogovornik policije.

Njen muž Mukhtar Kazim rekao je kako njena porodica bila ljuta jer se razvela od svog rođaka prije dvije godine i udala za njega.

Ovaj slučaj dogodio se dvije sedmice nakon što je zvijezda društvenih mreža Qandeel Baloch, koju su zvali pakistanskom Kim Kardashian, zadavljena jer je postavljala fotografije na društvene mreže što je smatrano sramotnim činom u konzervativnom Pakistanu.