Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da je neko u dvadesetim godinama proslog vijeka u.bio Hitlera i 77 njegovih da li bi taj neko bio psihopata ili ne? Breivik samo vidi dalje u buducnost od obicnih ljudi. A, za nekih par decenija bice krvi na sve strane po Evropi.
To što je imao zločinačku ideju ne znači da nije normalan. U pitanju je osoba, koja je hrabra i ima petlju da pogine za svoje ideale. Velika većina evropljana misli kao ion, ali nemaju hrabrosti da nešto urade.
Samim tim što se mentalno pripremao za sprovođenje u djelo svoje ideje takvog terorizma, a ideju je već imao, pokazuje da nije normalan. Norveški sud je odbacio medicinski nalaz da nije poremećen samo zato da bi njegov čin mogli osuditi pred licem javnosti. Jer kad ima nalaz da je lud, nema suđenja i onda leti pravo u bolnicu. Ovako se samo iživljavaju nad poremećenom osobom. Ali to je već igra političara.
Obzirom da je radio mentalni trening, pomoću kojeg je dehumanizovao žrtve, nije psihopata. Psihopatama ne treba meditacija, da bi to postigli.
Samim tim što je to uradio pokazuje da je neuračunjljiv. Povrh toga kao šlag na vrhu, tip ne pokazuje nimalo nimalo kajanja. Teži oblik psihopatije.
Naravno da nije neuračunljiv. Tip je izuzetno inteligentan i zna šta radi.