Svijet
2

Bosanka uhapšena zbog pokušaja iznude 250.000 dolara od bogatog biznismena

Klix.ba
Mirella Saric-Dzioba
Mirella Saric-Dzioba
Mirela Saric-Dzioba, Bosanka sa adresom u Michiganu, uhapšena je pod optužnicom da je pokušala iznuditi 250.000 dolara od tamošnjeg bogatog biznismena, pišu američki mediji.

Mirela, 33-godišnji bivši model koja radi kao agentica za nekretnine, slala je neimenovanom 61-godišnjem muškarcu poruke i fotografije eksplicitnog sadržaja te nakon toga ga ucjenjivala, piše The Smoking Gun.

Ona se u ponedjeljak pojavila na sudu u Detroitu, ali je puštena uz kauciju od 10.000 dolara. Prema tvrdnjama agenta FBI-ja Marca Silskija, žrtvu je upoznala krajem jula.

"Dzioba ga je stalno pitala da li je može otpratiti na piće što se i desilo. Na prvom sastanku mu je govorila da uživa u njegovom društvu”, kazao je Silski između ostalog.

Na drugom sastanku, naveo je agent, Dzioba se interesirala o bogatstvu koje biznismen posjeduje te mu slala golišave fotografije preko mobitela.

Muškarac je također istražiteljima rekao da je Dzioba od njega prvo tražila 1.400 dolara kako bi platila kompjuter i časove o nekretninama.

"Zaboravi. Završili smo. Možda da je nazovem", glasila je poruka nakon što biznismen nije odgovorio na njene zahtjeve.

Bogataš je ovu poruku shvatio kao prijetnju da će sve reći njegovoj ženi. Ipak, odlučio je dati Dziobi 1.400 dolara koje joj je odnio u njenu kancelariju. Kad je dobila novac, navodno je zatražila još 250.000 dolara kako ne bi progovorila o njihovim sastancima.

"Griješiš ako misliš da me možeš ušutkati sa 1.400 dolara. Sve što trebaš je platiti i niko neće saznati. Nikad", pisalo je u jednoj od poruka pronađenih na telefonu 61-godišnjaka.

Prijetila je i da će kontaktirati medije te im dati glasovne poruke koju su razmjenjivali. Međutim, muškarac je odlučio sve ispričati FBI-u nakon čega su napravili sačekušu na parkingu ispred Mireline kancelarije. Muškarac je ponio određen dio novca u koverti što je Dzioba uzela i rekla mu da do kraja sedmice mora isplatiti i ostatak. Nakon toga je uslijedilo hapšenje te joj prijeti kazna zatvora u trajanju do pet godina.

Prema njenoj biografiji postavljenoj na stranici firme u kojoj radi, Dzioba je majka troje djece koja voli volontirati i pomagati drugima. Modelingom se bavila u prošlosti a vikendima radi i kao voditeljica vijesti na radiju.