Svijet
797

Bosanac istukao Amerikanca u kafani, prijeti mu 15 godina zatvora

Klix.ba
Policija Sioux Fallsa
Policija Sioux Fallsa
Joe Dodson, 33-godišnji Amerikanac završio je u bolnici nakon što ga je u jednoj kafani u američkoj saveznoj državi Južna Dakota napao 20-godišnji Bosanac Armin Agić.

Sve ovo desilo se u kafani Shenanigans u gradiću Sioux Falls, piše portal argusleader.com. Dodson je odlučio tužiti vlasnika kafane zbog toga što je dopustio maloljetnim osobama da konzumiraju alkohol. Osim toga, navedeni portal piše da je Agić vrsni poznavatelj borilačkih vještina i amaterski MMA borac.

Dodson je nakon napada završio na intenzivnoj njezi bolnice Avera McKennan gdje je proveo nekoliko dana zbog povreda glave. Prema izjavama zvaničnika policije, Agić je zajedno sa prijateljima pobjegao prije nego je policija došla.

Tuči je svjedočio i taksista koji je na sudu potvrdio da su, kako je kazao, četiri mladića sa bosanskim akcentom udarala Dodsona dok je ležao bespomoćan ispred kafane.

U tužbi se navodi da vlasnici kafane nisu smjeli dopustiti Agiću da svake sedmice konzumira alkohol jer je i prije pravio slične prekršaje.

Ukoliko ga osude za napad, Agić bi se mogao suočiti sa 15-godišnjom zatvorskom kaznom.