Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jedina stvar gdje je plasticna hirurgija pozitivna :)
Na popisu izjasnite se kao BOSANAC Mi nismo ovce da se svrstajemo u torove Ako nas kao BOSANACA bude vise od 10% a Hrvata kao konstitutivnog naroda isto tako,SISTEM KONSTITUTIVNOSTI PADA,nemogu se OSTALI tretirati da nisu konstitutivni a ima ih vise nego Hrvata TADA SE USTAV MORA MIJENJATI Dosta nam je torova,trazimo ISTA PRAVA ZA SVE LJUDE U BIH
Sad izgleda kao Srbin koji se prezdero krmetine
A ja sam Hercegovac, sta cemo sad, ha?
j.e.b.o vam majku bosnjak i bosanac..nije mjesto za tu temu hajvani glupi
JA BIH SAMO JOŠ JEDNO ISTAKAO KAKO NEKO MOŽE GOVORITI DA JE UGROŽEN KAO ŠTO SU SRBI ILI HRVATI ,PRVO SRBI IMAJU REPUBLIKU KOJA NOSI IME STROGO NACIONALISTIČKO \"RS\" PA ONDA BI TREBALI MISLIMANI IMATI REPUBLIKU MUSLIMANSKI ILI TAKO SLIĆNO A I HRVATI.PA MI SMO MUSLIMANI NAJVIŠE UGROŽENI JEDINO MI GLUMAKAMO I SPROVODIMO DEJTON U SARAJEVU KOJE JE VEČINSKIMUSLIMANSKO DOZVOLJAVAMO BEZ IKAKVIH SMETNJI DA RADE ŠTA HOČE I VJERSKI I TRADICIONALNO I SRBI I HRVATI A TO NOJE TAKO U BANJALUCI I MEĐUGORJU.I OPET SE NEŠTO BUNE JOŠ SU NAS U RATU IZGENOCIDIRALI.MA DAJ DOKLE VIŠE.ONAJ ZUKORLIĆ JE STVARNO PRAVA OSOBA ZA MUSLIMANE I PRAVEDAN JE NAKAV NAM ČOVJEK TREBA.DOSTA VIŠE STRANAČKI PATRIOTA ,SAMO SE ZA FOTELJE BORE A BOLI IH NEKA STVAR ZA MUSLIMANE I KAKO ČEMO ŽIVJETI (PRIVREDA).NAROD JE KRIV SVE VJERUJE PA I JA SAM. HAJMO ,HAJMO BOSNO HAJMO HERCGOVINO PA NOŽ U LEĐA I LIZU SE SA DODIKOM.
Ako SDA poslanici podignu ruku za smjenu Bećirovića i Lagumdžije zbog razloga koji navede genocidaši to je njihov doprinos jačanju genocidne tvorevine. Da se razumijemo, ne volim Lagumdžiju, ali sam krvario za ovu zemlju da bio ona bila država svih njenih građana, a ne samo nacionalnih političkih elita, ratnih profitera i \"podrumaša\". Ne mogu vjerovati da će Asim Sarajlić (bio je pripadnik Armije RBiH) dići ruku za smjenu Bećirovića zato što je tvrdio ono što je tačno: \"RS nije država\". Asime zaboravio je dodati da je genocidna i zločinačka tvorevina, čijim se tvorcima danas sudi u Hagu. Nakon glasanja otiđi na Žuč i popljuj se na krv svih onih koji su sa nama ratovali. Kad \"smjeniš\" Bećirevića, pitaj Ognjena Tadića šta je radio u Ahatovićima 1992, i onda glasaj za njega,a pljuni Slavišu Šućura u lice. Okreni se oko sebe i pogledaj \"borce za BIH\" u SDA, koliko ih je bilo u rovovima?
A NA TEMU O BOŠNJAKU I AKO JE RIJEĆ O AMERIKANCU U NJEGOVOJ OPREACIJI,MOGU U KRATKO REĆI DA STE U PRAVU,NEPRAVEDNO JE DA SE MUSLIMANI ZOVU BOŠNJACIMA JER BOŠNJACI SU AKO ČEMO TAKO ONDA DOMICILAN A NE KONSTITUTIVAN NAROD I AKO MUSLIMANA IMA NAJVIŠE.DRUGO BOŠNJACIMA SE MOGU ZVATI SVA TRI NARODA A NE JEDAN I NEPRAVEDNO JE DA SE ZOVU KATOLICI HRVATIMA ,PRAVOSLAVCI SRBIMA A MUSLIMANI BOŠNJACIMA.SRBI SU U SRBIJI ,HRVATI U HRVATSKOJ,AKO ČEMO PO TOM PRINCIPU ONDA SE MUSLIMANI TREBAJU NAZIVATI TURCIMA,JER SU TURCI U BIH DONJELI PRAVU CIVILIZACIJU I VLADALI 500 GODINA A NE SRBI I HRVATI.I TU SMO OPET DISKRIMINIRANI.
MENE INTERESUJE KAKAV GA JE TO METAK POGODIO I TO ZALUTALI DA MU TOLIKO FACU RAZVALI,SVAŠTA NO DOBRO SU GA SADA SREDILI.
Halo, tema je Amerikanac Richard Lee Norris, a ne vasa bezvezna predmoderna plemena.
Ja sam u Bosni ali sam i Bosanac, i Amerikanac i Hrvat. Imam tri drzavljanstva. Sta cu ja? Dakle nek se izjasnjava kako god ko hoce, ne treba niko nikome sugerisati kako je bolje ili kako da se izjasnjava. Cim ti mene tjeras ili sugeriras nesto nema nista od sekularne drzave a jos manje od demokratije. Pusti me ba da disem i da radim sta hocu.
Ovi komentari mi sluze kao dokaz da vecina komentatora na Klixu jos nisu zavrsili osnovno skolovanje i niposto ne trebaju da budu shvaceni ozbiljno. To objasnjava vrijedjanja i nacionalizam koji vlada.
Svi u BIH su bosanci , samo sto su primjer pravoslavac , katolik ili musliman iz BIH. Joj
Glavni baštinici predturske bosanske kulture i povijesnoga sjećanja, Hrvati Bosne i Hercegovine, sačuvali su, preko institucije franjevačke provincije Bosne Srebrene, predaju o starijoj prošlosti i tradiciji. Bošnjaci ili Bosanski Muslimani svoj nacionalni postanak vežu za osmansku vlast i odanost islamskomu kulturnocivilizacijskomu krugu, te je predturska baština (dobrim dijelom sačuvana u katoličkim crkvama i samostanima) za njih, i na emocionalnoj i na etničko-identifikacijskoj razini, nešto posve strano;
Ideologija i samodefinicija Bošnjaka vremenski zaostaju i kasne za hrvatskim.Izvorno ime Bošnjanin (u latinskim vrelima sing. Bosnensis) prvotno označuje jedino pripadnika srednjovjekovne bosanske političke jedinice. U početcima osmanske vladavine Bošnjak (turcizirano povijesno Bošnjanin) ime je za podanika kršćanske vjeroispovijesti, dok se izraz Bosnalu odnosio na islamizirano domaće pučanstvo.Sadašnji je bošnjački narod (Bošnjaci, Muslimani, Bošnjaci muslimani) nastao najvećim dijelom islamizacijom, od 15. stoljeća nadalje, starosjedilačkoga bosansko-hercegovačkoga pučanstva (uglavnom Hrvati; kao što su bila plemena Bašča i Banjani u Malom Psetu), kao i stanovništva okolnih zemalja (Srbije, Hrvatske, Crne Gore).
samo usi iste
Pa je.bli majku retardiranu, zar je ovo clanak na kojem treba raspravljati o tome? Ljudi napravili fantastican uspjeh u hirurgiji i niko nema komentara na to. Pa kako smo samo retardiran narod to je za nepovjerovati, tako se trebate i izjasniti. Sto se tice lika iz clanka, bas mi je drago da je dobio novo lice. Evo ga sad ko bombona : )