Komentari (136)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ne lažite seratori, nije joj bilo nimalo neugodno jer nije ni pruzila ruku, na to je vec bila upozorena da nece doci do rukovanja
Ne mogi vjerovati sta Bosnjoki opravdavaju.
mogla se barem osmjehnuti protokolarno?
Glup je naslov. Nije bila nimalo iznenađena. Nije ni pokušala da se rukuje. Diplomate su odlično unaprijed upoznate sa protokolima, nema iznenađenja niti neugodnosti.
Upravo tako
Uobicajena praksa ,nista novo.
Od cega mediji pokusavaju napraviti vijest to je nevjerovatno...
Zbog sve više naslova koji su clickbait imate veliki odliv čitalaca. Samo naprijed dnovinari.
Odbiti rukovanje znači kad ti netko ispruži ruku, a ti nećeš da se rukuješ. Ovdje nitko nije ispružio ruku, ali ipak naklon je trebala kraljica uzvratiti klimanuvši glavom, što pokazuje da nema poštovanje prema tom diplomati i iranskoj tradiciji.
Meni uopste nije jasno zasto se vodi polemika oko ovoga.Svaki narod,svaki covjek ima pravo na svoj nacin ponasanja tj ophodjenja prema drugim ljudima ,a koji naravno treba biti u okviru kulturnog odnosa , i ppnasanja,tako da apsolutno ne mislim niti je ovo bilo kakvo ponizavanje spanske kraljice a slazem se i da u svim zvanicnim posjetama drzavnika postoji protokol koji je vjerovatno ovako nesto i predvidio.
Švedi su bili upravu, islam je najveća greška čovječanstva
koji rat su to muslimani zapoceli? da nije mozda prvi ili drugi svjetski? da nisu mozda muslimani stvarali kolonije u uzimali druge kao robove? da nisu muslimani palili Bibliju kao sto su krscani Kur´an samo u francuskoj je u zadnjuh 70g crkva silovala 330hiljada maloljetne djece a gdje su ostale zemlje. to sto se nije rukovao i stavio ruku na srce kao znak postovanja ne znaci da je omalovazava nego su jednostavno takvi obicaji da ne dodiruju zene osim svoje (to je lojalnost).
Lažovi predstavljate to na odvratan način. Sve je u skladu sa propisima.
Obukla se ko da pjeva u horu za neku priredbu u skoli😂
Kod nas bi odma neki specijalci rekli, ene vehabije.
Sve je unaprijed dogovoreno na uzajamno zadovoljstvo.
Gdje je Sebija?
Iran ima svoja pravila i obicaje. Ne moze se od covjeka ocekivati da sve svoje odbaci...Nije on odbio rukovanje...nego rukovanja nije ni bilo. Obaveza muslimana je da obore pogled...a ne da se rukuju s tudjim zenama. To je znak postivanja.
tudje zene??? tudje auto, tudja tasna...zena nije svojina.
tudja zena, tudje dijete, tudji roditelji...rodjaci i sl.
Ovo spada u kategoriju vjerujete li novinaru ili svojim ocima? Ni po cemu ne vidim da je ovde bilo neugodnosti
Čovjek se rukovao sa kraljem koji je i bitan. A šta bi ona bila da nije udata za kralja? Umislila da je ko engleska kraljica
Meni je zanimljivo kako kod nas kad je djevojka, pokrivena i ne rukuje se muškarcima skoro svi pošuju, a kad se muškarac ne rukuje sa djevojkom odma je šovinista i divljak.