Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
President Obama has declared that the “cyber threat is one of the most serious economic and national security challenges we face as a nation” and that “America\'s economic prosperity in the 21st century will depend on cybersecurity.” As a result, the President directed a top-to-bottom review of the Federal Government\'s efforts to defend our information and communications infrastructure, which resulted in a report titled the Cyberspace Policy Review. To implement the results of this review, the President has appointed Howard Schmidt to serve at the U.S. Cybersecurity Coordinator and created the Cybersecurity Office within the National Security Staff, which works closely with the Federal Chief Information Officer Vivek Kundra, the Federal Chief Technology ,Officer Aneesh Chopra and the National Economic Council. http://www.whitehouse.gov/cybersecurity
Kad Obama ovako nešto uradi on to nazove Cybersecurity. I ne zaboravi par puta spomenuti Freedom. Sumnjam ja i da je Ajatola rekao da je ovo centar za kontrolu interneta, vjerovatno je rekao da je to centar za odbranu revolucije i islama. Samo se razlikuje prevođenje sa farsija od prevođenja sa engleskog na naš.
ma da, internet je bitan, a ovo nema veze: Srušen Prvi amandman: Američki Kongres donio zakon koji svaki protest čini ilegalnim!http://www.dnevnia vaz.ba/globus/svijet/83676-s rusen-prvi-amandman-americki -kongres-donio-zakon-koji-sv aki-protest-cini-ilegalnim.h tml kakvo zamazivanje ociju i skretanje paznje javnosti. tragikomedija.
@ampak greska, ja sam musliman (sit, sunit - svejedno - meni ne igra nikakvu ulogu, ja cijenim covjeka kao covjeka, a ne po onome kako se izjasnjava). a svojim zlonamjernim zakljuccima i podmetanjima neces nista postici.
@denzel ponovit cu ovo po ko zna koji put - ako bih ikada birao drugu domovinu, odlucivsi napustiti bih, bila bi to i.r. iran.
to je ona tipicna balkanska suplja prica put your money where your mouth is nego ceses dupe negdje van irana i pricas kako je tamo med i mlijeko hvali more, drz se kopna
ispravka predzadnjeg posta - nadimak je trebao biti denzel, a odgovor @ denzel...trka, frka:)
@denzel trebao sam 22.2. s nasom privrednom delegacijom poutovati, ali na zalost nisam. nesposobnost naseg odjela za privrednu suradnju pri mvp-u. otkazali u zadnjem trenutku uz obrazlozenje: \"zbog trenutne situacije, odgadja se do daljnjeg...\". istovremeno njemacka delegacija 18.2. boravi u te.he.ranu, uz konkretne dogovore o suradnji i ucestvovanju na tehnickim i privrednim sajmovima u obje zemlje. odmah iza njemackih privrednika bili su i indijski...zalosno, ali istinito... btw. hvala na ponudi za avio kartu. rado prihvacam.
ne kontam ko je ovdje udaren?! pa barem procitaj prije nego prokomentarises. naveo sam ti obje stope - stopu imigracije (useljenistva) i ODVOJENO broj primljenih izbjeglica. i opet sam ti i to lijepo razdvojio - po broju useljenistva su 21. zemlja na svijetu, a po broju izbjeglica 1. . i sada ti meni objasni ko je ovdje udaren?!
i kad putujes? evo ja cu ti kupiti kartu u jednom smjeru ako zelis
@denzel takodjer bih ti preporucio knjigu koju potpisuju laura horstmann i jos 30 njemica koje zive, ili su zivjele u iranu. knjiga se zove \"karta za te.he.ran u jednom smijeru\".
ti si malo udaren meni se cini :D pa iracani i afganistanci bjeze iz rata, a iran im je najbliza zemlja, i koliko toliko stabilna - bolja od rata u svakom slucaju :D i sad ti to poredis sa zeljom ljudi da idu na zapad :D de idi nekom drugom mooda za bubrege prodavat :D
@denzel to sto ti ne znas, ne znaci da u iranu nema imigranata (21. zemlja u svijetu po broju useljenika): U zemlji se nalazi oko 1,959.000 useljenika odnosno 1.05% svjetskog broja useljenika ili 2.86% ukupnog iranskog stanovništva. (zvanicni podatak UN iz 2005.) uz ovo su 1. zemlja po broju primljenih izbjeglica: U zemlji prebiva najveći broj stranih izbjeglica u svijetu[6], uglavnom iračkih i afganistanskih[7]. Godine 2010. u zemlji je boravilo oko tri milijuna afganistanskih izbjeglica, a tijekom zadnja tri desetljeća prosječan broj stranih izbjeglica bio je iznad pet milijuna.[8] (takodjer podatak UN-a).
da, svaka cast na tekstovima upravo oni potvrdjuju zasto svi zele da emigriraju u iran i zasto niko nece da ide u UK, USA, Njemacku, Francusku i skandinavske zemlje pfffffffffffffffff
Slobodna politička opozicija, nezavisni predsjednički kandidati, javne debate, političke kampanje i otvorena medijska lobiranja prilikom zadnjih iranskih predsjedničkih izbora pokazatelj su kako je iranska demokracija dosegnula zavidnu razinu.