Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja sam svoju utaju sakrio u Doboju.
BiH je dzehennem za offshore firme.
Sad su otkrili i NIKAD vise. Mislim da ovo treba biti veliko upozorenje off-shore bankama i agencijama da vode racuna koga zaposljavaju , i mislim da neke stvari ne smiju ikad biti otkrivene uposlenim osim vlasnicima. Informacioni sistemi su toliko automatizirani da najkriticnije djelove posla mogu potpuno obavljat autonomno tako da se izbjegne zaposljavanje koje bi moglo znacit i curenje podataka.
... i da dopunim prethodno. najkriticniji dio informacionog sistema su zapravo IT administratori baza podataka. Baze podataka , odnosno podaci koje drze a vezani su za porjeklo i privatnost subjekata moraju biti zasticeni enkripcijom, tako da i IT uposlenici ne mogu znat niti sta baza podataka drzi. Prema svim zaposlenim se odnosit sa najvisim stepenom nepovjerenja kada se radi o takvim podacima ciji informacioni znacaj prelazi milionima puta njihove zarade.
Ovo je sve osim legalnog
Britancima skidam kapu za vjekovno guženje svih naroda i narodnosti.