Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sad se sjetili nenasilno... da se nisu raznosili po restoranima svijet bi bio uz njih... sad spašavaj šta možeš
ako nemožeš protiv njih pridružiš im se dok ne ojačaš
Kao povod za vojnu invaziju Kenija navodi nekoliko otmica na svom teritoriju, uključujući i francusku turistkinju. Borci Al-Shababa opovrgnuli su bilo kakvu umješanost u navedene otmice. S druge strane Al-Shabab optužuje kenijsku vojsku za agresiju i u. bijanje civila. Kenijski premijer Raila Odinga od Izraela je zatražio trupe koje bi operirale na prostoru Kenije kao i pomoć mornarice koja bi pod nadzor stavila somalske vode. Za vrijeme sastanka izraelski premijer Benjamin Netanyahu najavio je osnivanje \"koalicije protiv fundamentalizma\" s Kenijom. Novi savez komentirao je i izraelski predsjednik Shimon Peres koji je tom prigodom rekao: \"Keniji će biti dostupno sve što im bude trebalo od nas.\" Osim izvrsnih odnosa sa Izraelom, kenijska vlada također je i jedan od ključnih saveznika SAD-a u Africi. Kenija je jedna od najmnogoljudnijih država na prostoru Afrike, ima oko 41 milijun stanovnika. izvor(i): BBC
Izrael se pridružuje Keniji u borbi protiv boraca Al-Shababa u Somaliji piše: advance.hr Kenijski premijer potvrdio je danas kako je Izrael i službeno ponudio pomoć u borbi protiv somalskih boraca Al-Shababa. Kenijski premijer Raila Odinga navodi kako je dobio potvrdu da će Izrael pomoći u \"čišćenju teritorija od fundamentalističkih elemenata\". Povodom ovog novog saveza izraelski premijerBenjamin Netanyahu rekao je \"Neprijatelji Kenije su i neprijatelji Izraela. Mi imamo problema sa sličnim skupinama koje nam rade o glavi. Vidim ovo kao dobru priliku da učvrstimo naše odnose.\" Podsjetimo, Kenija je poslala vojne trupe u Somaliju kako bi se borile protiv vojne skupine Al-Shababa. U toj odluci čvrsto su ih podržale sve zapadne sile, a ponajviše SAD i Francuska. Francuska je otišla i korak dalje od diplomatske pomoći i direktno se vojno uključila u sukob. Francuska mornarica stacionirana je ispred obale Somalije od kuda bombardira somalske gradove.