Regija
0

Vučić: Planiramo donatorsku konferenciju sa BiH i Srbijom

SRNA
Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Beču da Srbija ima dobru saradnju sa zemljama u regionu, te najavio održavanje donatorske konferencije sa BiH i Hrvatskom za saniranje posljedica poplava.

"Imamo dobre odnose sa komšijama i oni su ojačani nakon poplava koje su zadesile region. Planiramo i donatorsku konferenciju sa BiH i Hrvatskom", naglasio je Vučić, te istakao da Srbija predstavlja faktor stabilnosti na Balkanu.

On je susretom sa predsjednikom Austrije Heinzom Fischerom završio posjetu toj zemlji, a teme razgovora bile su ekonomske reforme u Srbiji, pregovori Beograda sa Prištinom, saradnja u regionu i situacija u Srbiji nakon poplava, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Tokom susreta dvojica zvaničnika razgovarala su i o procesu pridruživanja Srbije EU, kao i dijalogu Beograda sa Prištinom koji je vrlo pozitivno ocijenjen.

Fischer je čestitao Vučiću izborni rezultat i imenovanje na novu funkciju, te pozdravio napredak u procesu pregovora Beograda i Prištine, naglasivši da je to pokazalo da je dijalog moguć, zaključuje se u saopštenju.