Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vi četnici-fašisti nemate ni sopstvene pameti, pa je tražite od glupana iz Smrdije-Srbije, koji su 1000x gluplji od vas samih četnika fašista. Koliko je Srbijica glupa, pokazuje da je izgubila SVE što god je do sada tvrdila da je \"srpsko\", počev od Virovitice, Knina, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Republike Kosovo... šta li je slijedeće? Republika Vojvodina i Republika Sandžak ;)
Ej sarajlija sto se ne pridruzis dragom iz Vojvodine kad ga toliko volis bas bi vas dvojica bili zgodan par :)
Ee moj Vojvodjane, da samo pola stanonivstva na ovom prostoru razmlislja tako kao sto ti, mozda i bilo nesto od ove drzave....al nazalost realnost je drugacija...pozz
@BG Kosovo je drzava svidjelo se tebi ili ne.Iskreno da ti kazem volio bih da ste jos tamo. I da se krvite sa albancima ali boze moj i ovako je dobro. Sto se tice postovanja , dobili ste presudu da niste krivi, kupili ste evropski sud , ali ne mozete kupiti i postene ljude. Eto vam evropa oni vas postuju zbog pokolja koje ste pocinili.
Eto mene opet,nakon radnog dana. Da vas razuverim laznih nada. U nedelju sam se vratio iz Zrenjanina,da posetim vaseg \"zemljaka\" kome je pre 7 god,Madjar prodao kucu i zemlju jer je ostao da zivi u Svedskoj.\"Zemljak\" je proteran rodom iz Mostara. Kod mene u Slankamenu dosta komsija je iz Baranje,oni kazu proterani.Moj prvi komsija je Hrvat,ustvari od 2006 se izjasnjava kao Bunjevac jer mu je sin dobio batine u Vodicama zbog \"ekavice\". Cetvrta kuca od moje,zivi Musliman Bosanac iz \"Krajine\" okolina Male Kladuse. Od koga da se \"mi\" odvojimo? Od \"zivotnog\"aparata? Uzdravlje i postujte se komsije medjusobno.
Vojvodina nema ni jedan atribut drzave, ovaj status je samo fasada, sustinski se nece nista promeniti. Vojvodina je Srpska pokrajna, sa srpskom vecinom. Svaki Madjar, Rumun, Slovak koji zivi tu, zna da je to tako i postuje tu cinjenicu. .... Neko ovde spominje KOsovo... Republika Srpska bice \"Bosnasko Kosovo\" za koju godinu. To \"Kosovo\" vam se nalazi na 500m od centra Sarajeva. Ko navija za laznu republiku Kosovo, gura Republiku Srpsku u sastav Srbije.
Stevan Dedijer u intervjuu za Dane : \"Ja sam mu procitao ovu knjigu, izvanredna je, evo da ti procitam sta sam rekao Vladi: smatram da je ova stranica dalekovidno svjetlo sta se dogodilo od \'39. do \'45. i od \'88. do \'99. Jer, on ovdje daje \'78. sta ce biti u Jugoslaviji: bit ce Srbija nezavisna, Hrvatska nezavisna, Slovenija nezavisna, Makedonija nezavisna, Bosna nezavisna i Vojvodina nezavisna. To je jedino rjesenje, inace je propast. A on to pise \'78. \"
Vojvodina država, realno u bližoj i daljoj perspektivi neizvodivo. Nesrpskog življa manje od trećine, da je etnička slika 20-tih godina prošlog vijeka, dok nisu istjerali banatske švabe, bačke mađare i srijemske hrvate, otišlo bi to 1991., jer je srba bilo 20%. Sreća ipak malo mekši mentalitet, dobili s vremenom valjda od ravnice.
otislo kosovo otisla crna gora pa kako se ono kaze koga zmija ujede on se i gliste boji.kako su srbi htjeli sve za sebe pa sad gube i ono sto je njihovo kao kosovo
Znaci Vojvodina nije region Srednje Evrope, vec evropski region, nema glavni grad vec sjediste, nema vladu vec izvrsno vijece, ne moze sklapati medjunarodne vec samo medjuregionalne sporazume. Ko je ovdje budala? Isto sranje samo drugo pakovanje. Jedino sto politicari i pravnici mogu do besvijesti truniti o slovu i duhu takvog akta kao kod nas. Vojvodjani ako ste pametni, napisite nesto sto ima smisla i sto je svima jasno, da vam ne bude ovako ko kod nas u Bosni.
.......STATE OF EXIT.......
Oni koji vole i poštuju Srbiju, mogu to raditi, niko im ne brani. Ali , moraju biti svjesni činjenice da je Srbija sama sebi najveći neprijatelj. Zbog svog šovinizma, nacionalizma i raznih prljavih stvari , naravno da će se smanjivati. Pa znate li da će uskoro i Šumadija tražiti da u prvom planu postane region, a za dalje ćemo vidjeti..Srbi iz Vojvodine nisu kao srbi iz Srbije. Njihove crkve su u sasvim drugom stilu ( na šta im se ovi ljute). Oni sami ( većina njih) znaju da bi Vojvodina sama bila puno prosperitetnija. Ovako im ljudi poput Ilića kradu od autoputeva i sl. Neka im je sa srećom.
@Erla Jeste li culi da izlaze novi modeli Nokije ? Onaj model ``Kosovo 2008`` vec ostario, pa se spremaju dva nova modela........``Vojvodina 2010`` i ``Sandzak 2012``. Poslije ove novosti Nokija je objavila vise nece praviti sljedece modele jer je model ``Srbija`` tako malen da se ni brojevi ne mogu vidjeti, a kamoli preklopiti. www.nokia.com hahahahahahahahahahhahahahahahahahahaha
Jeste li culi da izlaze novi modeli Nokije ? Onaj model ``Kosovo 2008`` vec ostario, pa se spremaju dva nova modela........``Vojvodina 2010`` i ``Sandzak 2012``. Poslije ove novosti Nokija je objavila vise nece praviti sljedece modele jer je model ``Srbija`` tako malen da se ni brojevi ne mogu vidjeti, a kamoli preklopiti. www.nokia.com
Ja napisah da je trebamo postovati, a voljeti manje vise, ako pazljivo procitas, mozda i procitas da tako nesto pise,... Zamisli, 92ge sam bio u BiH i to cijelo vrijeme u njenom istocnom dijelu, pa sad zamisli kako je bilo veselo... Znamo svi odlicno ulogu Srbije u ratu i njenu agresiju...nne kazem da moramo, ali ih trebamo postovati,.. jer ipak, valja nama opet da zivimo jedni pored drugih... a to je puno lakse ako se makar postujemo... s druge strane, trebamo se okrenuti sebi, graditi sebe i svoju zemlju, pa ce nas i susjedi postovati... Mi, bosnjaci ili bosanci sad posebno, moramo biti mudri, moramo se obrazovati, moramo se ekonomski ojacati... samo tako mozemo imati Bosnu i Hercegovinu kakvu zelimo... U predhodnim komentarima receno je bilo vise u kontekstu \"ne treba da se brinemo za desavanja u Srbiji\"... ali isto tako trazim da i njih boli briga sta se desava u BiH,a to je moguce samo onda kada budemo imali dovoljno mudrosti, pameti i ekonomske moci...