Splitska tragedija
0

Ubica porodice bio u teškom psihičkom stanju

FENA
Foto: Jutarnji.hr
Foto: Jutarnji.hr
Trostruko ubistvo, dvoje malodobne djece i žene te samoubistvo muškarca dogodilo se u stanu splitske porodice u Pazdigradskoj ulici, potvrdila je policija, a pretpostavlja se da je uzrok sinoćnje obiteljske tragedije duševno rastrojstvo oca, kod čijeg je tijela pronađena puška.

Prema prvim podacima s mjesta tragedije, u prizemnom stanu pronađeni su mrtvi petogodišnja djevojčica i njezin 10-godišnji brat, njihova majka, 38-godišnja O.Z. i otac 43-godišnji Lj. Z.

Uviđaj je u toku. Ne znaju se točni uzroci i okolnosti te strašne tragedije, a u policiji su rekli kako se vjerojatno radi o duševnom rastrojstvu Lj. Z., kod čijega je tijela policija večeras pronašla pušku.

Kako su na mjestu nesreće rekle komšije, jučer su u šest sati ujutro čuli nekakve čudne zvukove iz stana te porodice, no imali su osjećaj da netko zakucava eksere s obzirom na to da im se u kvartu nalazi gradilište.

Jedan komšija je rekao, da je čuo prvo sedam hitaca, zatim kratku pauzu, a onda je ispaljen posljednji metak. No, kažu, nisu posumnjali na najgore. No, kad je sinoć u 20,30 sati rođak porodice došao do vrata njihova stana i vidio da se nitko ne javlja, posumnjao je na najgore. Izašao je iz ulaza zgrade i otišao na drugi dio zgrade te se popeo na njihov balkon, provalio vrata, ušao u stan i zatekao stravičan prizor - četiri mrtva tijela, među kojima dvoje djece.