Biograd
0

Thompson klicao 'Za dom spremni!'

SRNA
Kontroverzni hrvatski pjevač Marko Perković Thompson započeo je sinoćnji koncert na gradskom stadionu u Biogradu zabijanjem mača u binu uz već viđenu ustašku ikonografiju i ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Thompson, čiji su nastupi bili zabranjeni u nekim zemljama EU, poručio je da neće više da ćuti i pozvao publiku da sa njim kliče "Za dom spremni".

Obraćajući se publici na prepunom stadionu, Thompson je rekao da su Hrvati za dom spremni, iako to, kako je rekao, izdajnici ne bi htjeli.

On je poručio da Hrvatsku nisu stvorili antifašisti i optužio hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića i lidera Istarskog demokratskog sabora Damira Kajina da su najveći izdajnici Hrvatske.

"Onima koji mrze Hrvatsku poručujem da neće uspjeti da ugase zajedništvo Hrvata", poručio je Thompson, praćen frenetičnim skandiranjem ratnih pokliča "U boj, u boj, za narod svoj!" i "Zovi, samo zovi".

Thompson je rekao da je zadovoljan što je na biogradskom stadionu vidio veliki broj djece i mladih ljudi.

"Mrzitelje buni što se hrvatska omladina okuplja oko pravih vrijednosti. Mi znamo o čemu pjevamo, a političari su obični izdajnici", rekao je Tompson.

Tompson je sa bine pozdravio hrvatskog generala Mirka Norca, koji je u Hrvatskoj osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu zbog ratnih zločina, te Antu Gotovinu, kome se pred Haškim tribunalom sudi za zločine nad srpskim civilima u akciji "Oluja".

Thompsonov koncert u Biogradu najavljivan je sedmicama kao "glavni ovogodišnji spektakl", a bio je praćen i vatrometom.