Komentari (75)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
idemo svim glasom za cedomira jovanovica .... podrzimo ga i ako nemamo pravo glasa ..
Na izborima će pobijediti Era Ojdanić
@@Marijana Eto zasto sa vama ne vrijedi razgovarati. Marijana je posteno rekla svoje, a tebi, mor­onu orto­doksni, prvo padne na pamet da pokusas da uvrijedis. Daleko od toga da su svi Bosnjaci takvi, ima ih koje mnogo postujem, ali takvi kao ti su nazalost glasna manjina. Dju­bre jedno.
da ne smrdiš zvao bih te da mi očistiš O\'brezana, ljodro
Kako su se to Sandžaklije mogle povlačiti iz Bosne kad je Sandžak bio dio iste???
Drugo, tvoja tvrdnja da je Novi Pazar 300 km od najšire bosanske granice je nevjerovatna glupost koja govori da pojma nemaš o historiji!!! A otkud Bošnjaci u Sandžaku? Pa to i djeca sa 10 godina znaju, da su se povlačili iz Bosne, nakon sloma Otom carstva i dolaska Austrougarske u BiH. Nemaš temeljna znanja o povijesti, mozak ti je napumpan velikosrpskim mitovima, (tj. ti si klasičan zombi) tako da je svaka daljnja rasprava sa tobom suvišna... Kad savladaš elementarne povijesne činjenice i pročitaš i druge knjige osim velikosrpskog prpagandnog smeća, javi se da nastavimo. Do tad, good by
Čuj ove teorije: Vlasi=Dubrovčani??? A koji i ti bolesnik, u pm!!! Naziv Vlasi dolazi zbog porijekla (Vlaška nizija, u Rumuniji), jer su Turci dovodili Vlahe sa sobom kao jeftinu radnu snagu i kao kmetove. Oni su nakon sloma Otomanskog carsta ostali na području današnje BiH, te su se vremenom asimilirali kao Srbi, zbog svoje pravoslavne vjeroispovijesti. Taj proces asimilacije bosanskih pravoslavaca, a za potrebe ostvarivanja velikosrpskih ciljeva, naročito je intenziviran nakon formiranja Srpske pravoslavne crkve 1920 godine. Istina, u Bosni je i tada živjelo nešto Srba, ali je njihov broj bio zanemariv.
Ljilljan kao simbol na grbovima i zastavma koriste MNOGI u Europi. Sto je tu cudno? Jos od vremena Rimskog carstva se koristi u heraldici. I Ugarska je u tom vremenu imala zuti ljiljan na svom grbovniku. I sta ako je izmedju ostalog i krscanski simbol? I nasi pretci iz tog vremena su bili krscani, mi to znamo i priznajemo. Drugo je sto vi mislite da to nama smeta. Takodjer na nasem podrucju raste ovakva vrsta ljiljana, lilium bosniacum. I nije CAK vec NARAVNO se borio Kosaca protiv Otomana, kao i ostali sa Balkana...Btw, neki od njegovih potomaka su postali muslimani poslije. Jezik koji se govorio u srednjem stoljecu u Srbiji je ipak bio drugaciji od jezika koji se govorio u Bosni i Hrvatskoj. Veci kontinuitet je ostao kod Bosankog i Hrvatskog govora, no kod Srpskog.
Tvrtko je stavio to \'Srbljem\'tek kada je zauzeo dio danasnje Srbije......prije toga nije bilo \'Srbalja\'. A da se zaista odnosi na Bosanski narod, zasto onda uopce staviti Bosnu u zbirku?! Vi i vase teorije LOL
Ja bih samo porucila ovim bosanskim muslimanima da ciste svoje dvoriste ,previse vi imate svojih s..nja da bi rijesavali tudja.
Sramite se svojih komentara, pa zar je dotle doslo, da se preko portala svadjate o pitanjima nacionalnosti!! Znate sta je Facebook/Chat??? Hvala lijepo!
ĐURĐEV DANAK - HAJDUČKI SASTANAK . otimanje , pljačka, ubistva i sve ostalo što ide uz hajdučiju. Kupanje kad se vrate kući (na Mitrovdan).
http://youtube.com/watch?v=GEPs8Zs48jo
VRIJEME JE DA IDE
Sansa da se Vojvodina odvoji od Srbije je manja od sanse da se RS odvoji od BiH. Ne nadajte se bezveze. Kosvo nije priznato kao drzava, tako da ne moze biti ni nazvano drzavom. Cak ni sama BiH nije priznala kosovo.
Naravno da smo Sloveni. Uporedi jezik koji se govori na teritoriji Rusije, Poljske, Češke i Slovačke i vidjećeš da je vrlo sličan. Svakako ne liči na grčki ili na njemački. Ali vi nećete da priznate da ste Sloveni, nego Turci (nigdje veze)
Hvala što mi se obraćaš kulturno =) Hum (današnja Hercegovina) je oduvijek bio srpski. Čak i vaši sarajevski teoretičari pokušavaju da time objasne povelju Bana Mateje Ninoslava (sve sama \"bošnjačka\" imena i prezimena). U ćiriličnoj povelji stoji da će on ili sud u Dubrovniku suditi sporovima između Vlaha i Srbina (vlasima su nazivali dubrovčane, po svetom Vlahu, zaštitniku grada). U latinskog verziji povelje stoji Ragusis (lat. Dubrovnik) i serviani... Vaši (pojedini, nacionalistički) to objašnjavaju time što je HUM bio srpski pa je tamo bilo puno Srba. Podrinje, oko današnje Srebrenice je bila Dušanova, a posle toga i Lazareva teritorija. Ako ideš istom logikom, otkud Bošnjaci u Novom Pazaru? Novi Pazar je bio 300 kilometara od Bosanske granice kad je bila najšira. Možete izmišljati šta hoćete, vi ste primili islam od Turaka. Jezik? Pa tada nije postojalno nešto što se zove nacionalnim jezikom. Bio je samo - crkveno slovenski.