Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma kakvi mi, citam danas ljudi protestuju ali nema niti jednog jedinog incidenta. Nasi seljaci bi odma dosli razvalili pola fakulteta, napili se ko stoka, isarali zidove a smeca bi bilo do 1 sprata. Uglavnom, manite se protesta kod nas, jer mi to ne znamo...
bravo bravo hrvatska da hocemo i mi ovako da sve stoji 10 dana
BESPLATNO SKOLOVANJE - KORUMPIRANI PROFESORI , KVALITET NIKAKAV.
Svaka čast.
@ oslobodjenje TO JEDNOSTAVNO NIJE ISTINA DA JE NA DRZAVNIM FAKULTETIMA SKOLOVANJE BESPLATNO . POSTOJE DRZAVNA BANKA ZA SKOLOVANJE , PODNESES ZAHTJEV I PODIGNES KREDIT KOJIM FINANSIRAS SKOLOVANJE . NA KRAJU SKOLOVANJA IMAS POZAMASAN DUG KOJEG MORAS ODPLATITI .
Kod nas je relativno jeftina skolarina za visoko obrazovanje
Kod nas se podjele 10-ke ovim šupkolizcima, sto hodaju sa assistentima zajedno pod kisobranom kad kiša pada i niko ne protestuje. Kod nas na Fakultetu inf tehnologija u Mostaru za svaki ispit uzimaju 50 km, kad izadješ pa ako imas love izlazi 1000 puta, ako nemas crkni(ako polozis vrate ti novac smjesno zaista).Najveca mi je to zivotna greska al sta bi, poceo sam i valja mi to zavrsit, da mi je vrijeme vratiti samo da to zaobidjem :( .Naravno na ostalim fakultetima na univerzitetu nije takav slucaj, zalosno. Lova je bitna, a sto poneki neznaju Messenger instalirat to nije bitno. Stvarno za povratit.
Ja sam zato da sve vecina ovih nasih studenata u BiH posalje da prave autoput, da budu korisni za drustvo. Od studiranja ih vecina svakako nema nista posto svakako nema posla. Pa da se mogu ko covijek da vozim kada dozem, a ne rupe i krivine. Platiti cu putarinu nije problem.
ako ce da bude besplatno visoko obrazovanje, ko ce onda to da plati? i kakav ce kvalitet tog obrazovanja da bude? ja sam za to da bude besplatno, ali samo za one koji to i zasluzuju
pa zar nije kod nas besplato skolovanje. ja ne znam da sam ista placao vise od onih 120KM upisnine na pocetku godine :S
Na drzavnim fakultetima studij u EU je besplatan (naravno, uz placanje minimalne skolarine i ostalih troskova)..oni sa dubljim dzepom salju svoju djecu na privatne faxove...al jednog dana kada npr. pravni fakulteti u SA, BL, ZG i sl. budu rame uz rame sa npr. Oxfordom, nek onda ovi ovdje zahtijevaju velike novce...a sve do kad nam budu predavali korumpirani profesori, sexualni manijaci i alkoholicari, nek budu sretni sto im se ista placa!
U KOJOJ TO EUROPSKOJ DRZAVI JE BESPLATNO VISOKO OBRAZOVANJE ???
kod nas je sve super nema razloga za bilo kakve proteste
Možemo nešto i naučiti od susjeda;)
Svaka čast, komšije! Samo naprijed! Pokažite nama bosancima kako se ciljevi u jedinstvu postižu!