Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Spomenike ljudima ne treba praviti ...o njima najbolje govore njihova djela
Dragi susjedi, moj vam je savjet da prestanete više svaki tren spominjati ovaj termin "Balkan", vidim da ga koristite češće nego Srbija. Recite Na prostoru bivše SFRJ, Jugoist.Europa, kakogod...samo taj turski izraz, (a zapravo bugarska planina)-Balkan- daje loš image.
Pa poluotok se zove Balkanski... Zasto ga ne koristiti onda, pitam se.
cuj ne znaju sta su podigli i koliko su platili hahaha!!! banane drzave kazem ja...
To je nista drugo do puko oznacavanje teritorije, koje se u zivotinujskom carstvu izrazava mokrenjem pored drveta. Mrtvi kao i prezivjeli nemaju apsolutno nikakvu korist od toga. Za drustvo bi mnogo korisnije bilo da se pobrinu o djeci stradalih. Mnoga od te djece danas nemaju sta jesti, dok imena njihovih oceva gotovo neprimjetna stoje na nekom od ogromnih vjerskih znakova, koji strse pored puta ili na nekom brdu.
svi ti spomenici imaju debelu politicku pozadinu... a na koje se gluposti izdvajaju milioni i milioni eura, a nema ni jedne normalne fabrike a uskoro ni firme u bivsoj sfrj
A ja teksta boze dragi,sta vam je.
Od svih spomenika koji su izgradjeni poslije rata najvise me nervira onaj ogromni kriz ili krst iznad Mostara,bas nekako bode oci i mislim da je napravljen iskljucivo da izaziva tenzije medju podjeljenim stranama grada.
Mislim da nisi daleko od istine.
na žalost više manje svaki spomenik je izgrađen iz sličnih razloga a to je da pokaže da je jedan narod na tom teritoriju dominantniji na drugim. pri tome se samo fiktivno misli na ljude koji su dali život za narod ili državu, a pravi razlog je upravo ovaj drugi a to je da se obilježi teritorij.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)