Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mi nismo imali kredu kako treba , a sad neka teHnOOOlogija zaglupljuje omladinu. Izadjite na ulicu djeco draga , igrajte se , valjajte se po blatu.Budite prljaviiiii a ne mamini i tatini sinovi i princeze.Yebo taj zivot !
Mi smo provodili svoj ljetni odmor po sumama, rijekama i ulici! Dozivjeli smo dosta toga, sta danasnja omladina nemoze dozivjeti sa tabletom ili mobitelom. Uvijek se rado sjetim tih vremena.
Ajde ajde..Pa pre sto godina nisu postojali tinejdzeri..Vec su se mladi oblacili isto kao i odrasli. Nije ih bilo. Gledao sam emisiju. Tek kad su otkrili radio da ovi mogu sami da slusaju i uzivaju, pa onda NAJLON da mog da oblace fensi odela i majce, e tad je pocelo i polako se nadogradjivalo. Svet se menja.. Tvoje mislenje je izrazito zatucano.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Eh da ovo ima kod nas :( Po svemu kaskamo za svijetom.
Ma sta ce nam ovo, samo jos vise zaglupljuju djecu. Jos treba da 8h dnevno provode gledajuci u tablete i laptope, pa da se onda ne znaju ni potpisat kako treba
zar smrdi ne uce historiju uz gusle
u Hrvatskoj već odavno ima nekoliko škola tako,i to ne samo u Zagrebu pa zanimljiv način učenja,vjerujem da je djeci zanimljivije pa tako možda i više uče... roditelji na mailu mogu gledati sve ocjene svog djeteta!
A mosnjaci nemaju ni teka pisu jos uvjek na tablama
sjecam se tih trouglova i sestara! pitam se gdje su nestali... kao da ih nikad nije ni bilo
U Singapuru djeca odavno vec imaju nastavu u tom obliku.
Pa zašto onda na Oxfordu,Yalu ili Harvardu ne uče sa tableta,a ne iz knjiga.
I predosti i mane za ovo. Tehnologija napreduje, nema sta, ali gubi se onaj stari skolski osjecaj :)
Ma krasno. Još će bit bolje kad ukinu klasične predmete i uvedu recimo virtuelni makeup, COD, kladionicu, komentarisanje FB profila, online poker i ostale korisne sadržaje. Škola je prevaziđena :D
izvrsna ideja, da ovo bar ima kod nas :(
Inace, tableti Su vec imali instalirane viritualne gusle I svi potrebnu lektiru... Gorski Vjenac.
Imaju li Memorandum ili Nacertanije App na tabletu ?
haha dal stvarno mislis da u Srbiji nekog to interesuje, deca uce jezike, android programiranje za pocetak, putuju...koriste kindle citace...realno sada bez 2 jezika i koriscenja kompa si funkcionalno nepismen, kada kazem komp to ne znaci fb,twitter etc,
pa to kod nas već postoji