Regija
14

Srbija: Ubica djevojčice se poslije zločina fotografisao za Facebook

Klix.ba
Darko Kostić
Darko Kostić
Darko Kostić (39), koji je uhapšen jučer, fotografisao se nakon što je ubio Ivanu Podraščić (14) i na društvenim mrežama se dopisivao sa prijateljima kao da nije počinio monstruozan zločin.

Ubica je 16. septembra, dvije sedmice nakon što je silovao i ubio djevojčicu, postavio fotografiju na kojoj se smije i pozira u beogradskom prijevozu.

"Evo zasad jedna slika, sutra nove", napisao je Kostić, a samo dvije sedmice ranije počinio je stravičan zločin.

Nakon što je postavio fotografiju, nju je komentarisalo nekoliko njegovih prijatelja. Na svom Facebook profilu ih ima ukupno 30.

"To, burazere, alal vjera! Stavi sliku da te vidimo", pisali su Kostićevi prijatelji, uz brojne znakove oduševljenja što je aktivan na društvenoj mreži.

Ubica Kostić bio je na Facebooku prijatelj sa Ivanom. Policija ispituje koliko su se dopisivali i o čemu su pričali, piše Blic.

Kostić je nakon silovanja i ubistva Ivane postao član stranice grupe “Models”, kao i “Španskog za početnike”. Koliko je aktivan na društvenoj mreži bio, pokazuje i to da je prošle sedmice postao prijatelj sa još petero ljudi.

Prošlog utorka na Facebooku je naveo da je našao posao, i to u firmi “Night life Beograd”. To, prema njegovom komentaru, znači da “radi samo noću”.