Viralan snimak
74

Smijenjena direktorica škole koja je ugostila kriminalca Kristijana Golubovića

B. H.
Screenshot: TikTok
Screenshot: TikTok
Inspekcija srbijanskog Ministarstva prosvjete ustanovila je da je direktorica beogradske OŠ "Đura Jakšić" Tamara Jelić napravila propust u radu. Ministar Branko Ružić naložio je da se postupi po nalazu inspekcije i direktoricu razriješi dužnosti.
Škola je primila dopis od Inspekcije Ministarstva koji ukazuje na nepravilnosti u radu direktorice. Direktorica je nezakonito dozvolila kriminalcu Kristijanu Goluboviću i grupi Crni Cerak da koriste prostorije škole za snimanje spota.

Snimak na kojem se vidi Golubović i grupa Crni Cerak u učionici ove škole objavljen je na društvenim mrežama 20. aprila. Golubović je poznat kao sudionik reality showa "Zadruga" na TV Pinku i jedno je od neprepoznatljivijih lica srbijanske kriminalne scene.

Direktorica škole je izjavila da nije bila svjesna da će Kristijan Golubović biti prisutan u školi te da je prostorije škole ustupila grupi Crni Cerak na molbu glumice Srne Lango.

@pavlovicca #kristijangolubovic #cc #fyp #viral #fypシ ♬ CC #3 - Crni Cerak

Roditelji učenika, koji su nezadovoljni zbog ovog događaja, već dvije sedmice organizuju proteste ispred škole. Jučer su održali veliki skup kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo.

Golubović je po svemu bio uzor u ubici iz Mladenovca Urošu Blažiću. U jednom od snimaka koje je obavjavio na Instagramu, monstrum iz Mladenovca sebe naziva "malim Kristijanom".