Otkrivena tajna stara 70 godina
1
Saznajte gdje je nestalo zlato Kraljevine Jugoslavije
Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ja sam cula da se zlato moze pretopiti a da moze nestati neznam za to
Tekst je strava !
dakako, poslije ovolikog izlaganja, nagradno pitanje je koliko je unci imala jedna poluga?
Zasto ici toliko daleko u proslost? Ili to tako mora, kad prodje 50, 60 godina i kad pomoci vise nema, e tad se moze pricati ko je od vlastodrzaca sta ukrao i prisvojio. O onom sto je ukradeno u Bosni (u radu pa do danas) citati ce nasi praunuci nekad 2112-te, i njima ce to biti potpuno svejedno, bice ono \"Pa sta sad?\". Naravoucenije iz ove price? Djeco idite u politiku, masite zastavama oko izbora i nemojte prezati od mjenjanja \"boja\" (prelazaka iz stranke u partiju,i obratno). U zivotu najbolje prolaze oni koji su svim bojama namazani, samo pogledajte sve demokrate/nacionaliste/bivse komuniste koji vam o glavama rade danas (i za taj \"rad\" uzimaju pet do petnaest hiljada maraka mjesecno).
Englezi nista ne poklanjaju. Pa ni pertle za cipele.
Zlato srebro dukati, za njih ces se prodati, idi idi uzmi sve, uzmi sve i gubi se!!!!
za sve su krive one budale sto su demonstrirale 27mog marta bolje rat nego pakt, kralj i jugoslovenska vlada su bili sklopili povoljan pakt sa njemackom o nenapadanju, nesto slicno kao sto je potpisala svajcarska i citav rat bila neutralna, medjutim nekoliko budaletina podplacenih od engleske ambasade su napravili demonstracije 27mog marta i izvleli puc odnosno srusili vladu i sporazum sa njemackom a kako vidimo samo 15tak dana kasnije su ti isti pucisti bjezali avionima u grcku sa zlatnim polugama, dabogda im pocrkalo svo potomstvo
I još za napomenu --- ginuti za izdajnika je njihov cilj bio.Kralj je ukrao poluge i pobjegao avionom u London.Ostavio je Srbe iste na milost i nemilost nijemcima.Srbi su s njima sklopili neki kao pakt protiv Tita.Tito je branio Srbe ali i ostale narode i narodnosti.Naravno nije trpio koljače, genocidaše i zločince.Kad je Tito pobijedio a stvorena FNRJ, on je počeo sa snažnim zamahom i izgradnjom cijele zemlje.Nije im bio dobar što im je svu Srbiju obnovio i izgradio, već im je bio drag kralj i nekakva otadžbina za koju su ginuli.I sad naravno imaju konačno otaždbinu bez Kosova i bez Jugoslavije.Privrede više nemaju, imaju 4 S na zastavi, krst i ostale mitološke simbole. Sloba im slobodu donio kako su i htjeli sa dugom od 50 milijardi eura.
Predstavnici Srba i Hrvata Cvetković i Maček u toj kraljevini Jugoslaviji su prvo sklopili pakt o podjeli Bosne i Hercegovine a zatim njih dvojica su potpisali i pakt s nacističkom Njemačkom.Dakle, nema sumnje da su u to doba Srbi i Hrvati bili na nacističkoj strani, a Bošnjaci s Titom.Srbi uporno pokušavaju Bošnjacima podmetati NDH, a zaboravljaju Nedića i njegovu Srbiju koja je bila u sastavu Trećeg rajha kao i NDH.Da su Bošnjaci bili u NDH danas bi Sarajevo imalo ulice kao što ima zapadni Mostar po doglavnicima i poglavnicima iz NDH.A zna se da Hrvati žive u zapadnom Mostaru.S druge strane Srbi licemjerno pokušavaju obilježavati Kozaru i Sutjesku, a imaju nekakav SUBNOR rs-a, što je krajnje besmisleno i licemjerno.Licemjerno je jer je rs fašistička i genocidna tvorevina, a nije ni postojala npr 1943 ili možda 1945 kada je postojala Narodna Republika Bosna i Hercegovina, naravno pod okupacijom nacističke NDH i Njemačke.Bošnjaci jedini čuvaju tekovine ZAVNOBIH-a i AVNOJ-a!
http://youtube.com/watch?v=GEPs8Zs48jo
koliko su talijani ODVUKLI U VATIKAN A KOLIKO JE VATIKAN VRATIO TITU TOLIKO O POŠTENJU VATIKANA
Pouka svega!!! NE PARE U STRANJSKE BANKE kad tad ce ih uzeti sebi!!!!!
Ovo je bilo prekuce na b92: http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=01&dd=29&nav_id=578015 Oni su bar naveli i izvor, za razliku od sax.
to sto pricas je propaganda druge (titine) YU, prva je bila sa problemima ali ipak mocna drzava sto dokazuje kolicina zlata, nista drugacija od ostalih drzava EU tog perioda
zato je nasa drzava pun pogodak, svi sretni i zadovoljni, hrvati i srbi ljube zastavu svaki dan...
mujaga, jedino zlata sto ti imas je jedan zlatan zub u glavi od tri ostala heheheheheh
Bolesni primitivac, ne brini ti za nase zlato! Vise ga imamo i sad poslije rata, nakon sto ste nas opljackali, nego vi. Znas ostalo nam od prije kad, prenosi se s koljena na koljeno. Sto je vas lopov kralj imao zlata, ne znaci da ste ga vi obicni cobani imali. O da i on je bio obicni coban samo sto su se njegovi pretci obogatili kradjom. Lopova za kralja, tipicno Smrdsko.