Regija
0

Sanader: Dodiku se daje previše pozornosti

FENA
Komentirajući nedavne izjave premijera Republike Srpske Milorada Dodika da je Hrvatska nastala na najvećem etničkom čišćenju nakon Drugog svjetskog rata hrvatski premijer Ivo Sanader je u ponedjeljak rekao kako se Dodiku daje previše pozornosti.

Dodik se, kada zove Srbe iz Hrvatske da dođu u Republiku Srpsku, vraća u politiku Miloševića iz 90-tih, rekao je Sanader novinarima nakon sastanka sa socijalnim partnerima.

Dodao je kako bi Dodik morao poštivati činjenicu da dolazi iz Bosne i Hercegovine, države koja je međunarodno priznata.

"Morao bi znati da se, kad negdje dođe u goste, mora ponašati onako kako se to od gosta očekuje, a to je da barem poštuje istinu", rekao je Sanader.

Istina o Domovinskom ratu je jedna: Hrvatska je bila napadnuta, bila je žrtva agresije i pobijedila je u tom nametnutom ratu, poručio je Sanader dodavši kako "mi rat nismo htjeli, prošli smo težak put te danas nitko neće mijenjati istinu o Domovinskom ratu".

Također je najavio i da će o Dodikovim izjavama razgovarati i sa svojim koalicijskim partnerom, na čiji je poziv premijer RS-a gostovao u Hrvatskoj.

Upitan da li će odustati od odlaska u Banju Luku predviđen za 21. lipnja, Sanader je rekao kako ima poziv od biskupa Franje Komarice da otvori jednu hrvatsku instituciju, te da će otići u Banja Luku, i da će to "rado" učiniti.