Incident u Baškoj Vodi
0

Salko i Hasan Slata u pritvoru u Splitu

Sarajevo-x.com
Foto: PIXSELL
Foto: PIXSELL
Salko Slata (55) i njegov sin Haris (21) predani su istražnom sucu Županijskog suda u Splitu uz krivičnu prijavu za pokušaj ubistva, potvrđeno nam je u Policijskoj upravi Splitsko-dalmatinskoj.

Kako nezvanično saznajemo, sud je dvojici bh. državljana koji su 'nezadovoljni turističkom uslugom' na brodiću 'Papa' u srijedu noževima izboli vlasnike Dragana (56) i Krunoslava Jurića (26) odredio pritvor. Trenutno su u pritvoru na splitskim Bilicama, očekuje ih istraga u Hrvatskoj, a ako ih tužilaštvo optuži za pokušaj ubistva mogli bi dobiti najmanje pet godina zatvora.

Prema izvještaju PU Splitsko-dalmatinske, osnovano se sumnja da je Salko u lučici u Baškoj Vodi nožem nanio ubodnu ranu u predjelu trbuha Draganu, zadavši mu teške tjelesne povrede opasne po život. Haris je, prema izvještaju, nožem nanio teške tjelesne povrede Krunoslavu zadavši mu ubodnu ranu u predjelu trbuha.

Otac i sin iz Bugojna nakon incidenta su pokušali pobjeći, ali ih je sustigla grupa mještana te se s njima obračunala i zadržala ih do dolaska policije. Dragan i Krunoslav nakon napada su zbrinuti u KBC Split gdje su operirani te se oporavljaju, dok je prije privođenja u bolnicu doveden i Salko koji je povrijeđen u 'akciji' mještana. U izvještaju PU Splitsko-dalmatinske ne pominje se da li je priveden iko od mještana koji su prije dolaska policije pretukli Salku i Harisa.

O razlozima napada na vlasnike brodice 'Papa' još uvijek se samo špekulira: prema nekim verzijama njih dvojica su bili nezadovoljni nenumerisanim sjedištima, nakon čega im je vraćen novac, da bi se oni naknadno pojavili i vlasnike napali noževima; prema drugojj verziji nisu bili zadovoljni serviranom ribom, te su tražili meso i dobili svinjetinu, što ih je navodno isprovociralo, dok prema trećoj verziji Jurići, koji su izbjeglice iz Bugojna, od ranije imaju neraščišćene račune sa Slatama.