Drama u Bergamu
2

Riječanka "oživjela" nakon što su je proglasili mrtvom

Klix.ba
Bergamo
Bergamo
U Bergamu, u Italiji, u ponedjeljak se dogodio nevjerovatan slučaj. Cristina Host Casarchio, rodom iz Rijeke u Hrvatskoj, je "oživjela" nakon tridesetominutne neuspješne reanimacije, a zatim i konstatirane smrti.

Doktor i medicinska ekipa koja ju je pokušala reanimirati, konstatovali su smrt nakon tridesetominutnih pokušaja. Ženu je spasio policajac, koji je ostao osiguravati mjesto događaja do dolaska pogrebnog automobila. On je uočio sitan pokret i shvatio da žena diše te je odmah nazvao hitnu pomoć, piše riječki Novi list.

Žena boluje od multiple skleroze i živi sama, a u ponedjeljak je počela otežano disati. Prije nego što je izgubila svijest uspjela je nazvati svog doktora, a vatrogasci su morali provaliti u stan kako bi joj bila pružena pomoć. Pola sata nakon poziva stigla je i hitna pomoć. U tim trenucima, žena nije disala i doktori su pokušali izvršiti reanimaciju. Nakon više pokušaja, nisu mogli osjetiti puls pa su prekinuli reanimaciju i konstatirali smrt.

Na mjesto događaja stigla je i policijska ekipa. Upravo je to spasilo život bolesne žene, jer je jedan od policajaca uočio pokrete I ponovo pozvao hitnu. Prebačena je do bolnice gdje se i dalje nalazi u kritičnom stanju.