Regija
0

Problemi na budvanskoj rivijeri

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Jako nevrijeme, praćeno vjetrom, pljuskovima i grmljavinom izazvalo je velike probleme na Budvanskoj rivijeri i primoralo neke turiste da se prije planiranog roka vrate kućama.

Crnogorski mediji javljaju da je više od 150 litara kiše po metru kvadratnom juče u pojedinim naseljima i gradskim ulicama izazvalo poplave i ugrozilo pojedine stambene i ugostiteljske objekte. Pripadnici Službe zaštite i spasavanja iz Budve morali su da intervenišu, kako ne bi došlo do prodiranja vode u objekte.

U tunelu Mogren kod Budve, na magistralnom putu Budva - Tivat - Kotor, zbog visokog nivoa vode, dva puta je obustavljan saobraćaj, a prethodne noći dva vozila sa putnicima su bila zarobljena u tunelu.

Olujno nevrijeme  izazvalo  je poplave i štetu u auto-kampu kod plaže Jaz, nedaleko od Budve, gdje je polomljeno deset visokih stabala topole. Oštećeno je nekoliko kamp-kućica u kojima su bili gosti. 

Visina vode u kampu juče je dostizala od 30 do 50 centimetara, a zbog nevremena i kiše, pojedini kamperi su prije vremena napustili kamp.

Veliko nevrijeme na početku ljeta uticaće na slabiju posjećenost budvanskoj rivijeri, koja je i prema zvaničnoj statistici za 17 odsto lošija nego u istom periodu prošle godine.