"Muftiju za predsjednika"
44

FOTO / Predati potpisi za kandidaturu Zukorlića za predsjednika Srbije

Klix.ba
Predstavnici grupe građana predali su potpise za kandidaturu Glavnog muftije Islamske zajednice Srbije (IZuS) Muamera Zukorlića za predsjednika Srbije.
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Oko stotinjak mladih i aktivista grupe građana u ime koje se muftija Zukorlić kandidovao za predsjednika Srbije, u subotu naveče Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) predala je prikupljene potpise.

Šef izbornog štaba Zukorlića Jahja Ferhatovć rekao je da je predato 12.111 potpisa potrebnih za kandidaturu muftije Muamera Zukorlića.

U obraćanju novinarima Ferhatović je izjavio da je grupa građana koja je predložila muftiju Zukorlića uvjerena da će cijela Srbija sa njegovom pobjedom na izborima dobiti pobjedu pravde i da će taj, kako je naglasio, program spasa koji vodi muftija Zukorlić donijeti potpuni preporod države i društva.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Navodeći kako će sačekati da RIK provjeri kandidaturu, dodao je da su proteklih dana vladajuća koalicija i sudstvo u Novom Pazaru vršili opstrukcije kako bi spriječili Zukorlićevu kandidaturu.

"Dobili smo informacije da je Tadić vršio pritisak na svog ministra Rasima Ljajića kako ne bi uspjeli prikupiti potrebne potpise", kazao je Ferhatović i zahvalio se Srbima koji su podržali Zukorlića.

Predstavnici Zukorlićevog izbornog štaba novinarima su izjavili da, pored građana Sandžaka, među potpisanim za kandidaturu muftije ima i veliki broj Srba i pripadnika drugih naroda, te da su potpisi prikupljani još u 11-12 gradova - Prokuplju, Leskovcu, Rudniku, Žitorađi, Novom Sadu.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Predstavnici Zukorlićevog izbornog štaba u Beograd su došli sa mladima u tradicionalnoj bošnjačkoj nošnji i zelenim majicama sa natpisom „Muftija predsjednik-zajednička riječ“.

Rok za predaju kandidatura za predsjednika Srbije ističe u nedjelju naveče, a do sada je potpise predalo 12 predsjedničkih kandidata.