Balkanska ruta
0

Policija na Bajakovu zaplijenila 88,6 kilograma heroina

FENA
Službenici hrvatske policije na graničnom prijelazu Bajakovo pronašli su u prtljažniku kombi vozila "Mercedes Vito", holandskih registracijskih oznaka, kojeg je vozio 44-godišnji holandski državljanin turskog porijekla, 88,6 kilograma heorina, 1.000 kutija cigareta marke "Marlboro" i 180 kutija cigareta marke "Dunhill".

Riječ je o do sada najvećoj zaplijeni droge na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske i graničnog prijelaza Bajakovo.

Policija je drogu pronašla pri redovnoj kontroli, rečeno je na konferenciji za novinare održanoj popodne na prijelazu Bajakovo.

Droga i cigarete nalazili su se u putnim torbama zajedno s ostalim stvarima Holanđanina, koji je iz Turske putovao za Holandiju u pratnji supruge i troje malodobne djece, a na granični prijelaz Bajakovo došao je jutros oko 1.50 sati, rekao je načelnika Policijske uprave vukovarsko-srijemske Stipica Kuna.

Vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na oko 26,7 miliona kuna, a cigareta na 26.000 kuna.

Nad 44-godišnjim Holanđaninom u toku je kriminalistička istraga, nakon koje će, uz krivičnu prijavu, biti priveden u Županijski sud u Vukovar, istaknuo je načelnik PU vukovarsko-srijemske Kuna.