Sijao strah i u Modrići
156

Počelo suđenje Miljanu Hofmanu zbog šamaranja konobara: Tvrdi da je sve bila gluma

B. H.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
U Osnovnom sudu u Rumi danas je počelo suđenje Miljanu Vidoviću Hofmanu zbog sumnje da je počinio krivično djelo zlostavljanje i mučenje.
Miljanu Vidoviću Hofmanu se sudi zbog sumnje da je maltretirao i šamarao konobara jednog restorana u Irigu a na snimku tog incidenta koji se pojavio na društvenim mrežama vidi se kako se osumnjičeni oštećenom unosi u lice i obraća mu se neprijatnim tonom, a u jednom trenutku ga grize za obraz i hvata ga za lice.

Iznoseći svoju odbranu, Vidović je izjavio da je zbog šale već četiri mjeseca u zatvoru a ne sa svojim kćekama i porodicom, piše Blic.rs.

"Ovo je jedna neslana šala zbog koje sva ova četiri mjeseca nisam sa porodicom. Oštećenog poznajem iz restorana, bio sam tamo tog dana. Prethodno smo se dogovorili da snimimo skeč. Sve je to bila gluma. Ništa nije bilo stvarno. Ni jednom ga nisam udario, pipnuo sam ga samo za potrebe snimka, ali ga nisam ugrozio. Imao sam i prethodne slične skečeve na društvenim mrežama. Snimak nije napravljen mojim telefonom, ja ga nisam stavio na mreže i ne znam ko ga je stavio", rekao je Vidović u svojoj odbrani.

Vidović je istakao da je objavljeni snimak isječen, te da prikazuje samo ono što njemu ne odgovara i što mu ne ide u prilog.

"Ovaj snimak što je objavljen prikazuje samo ono što meni ne odgovara, nema onog što je bilo pre i posle toga. Oštećenog ni jednom radnjom na snimku nisam ugrozio", istakao je Vidović.

Sljedeće ročište zakazano je za 23. februar a odbrana je zatražila da se Vidoviću ukine pritvor ili da se zamijeni blažom mjerom, kućnim pritvorom.

Braća Ljuban i Miljan Hofman našli su se u centru pažnje bh. i srbijanske javnosti nakon što je objavljeno nekoliko snimaka na kojima oni maltretiraju druge ljude.

Naviše pažnje je privukao onaj iz Modriče na kojem obilaze ugostiteljske objekte i prijete vlasnicima. Kasnije je objavljen i snimak Miljana Vidovića na kojem šamara jednog konobara jer se navodno neprimjereno obraćao njegovoj kćerci.